Sviesta ķirbja salāti ar kaltētām dzērvenēm, cūkgaļas cepeti un ķimeņu eļļu 0
KĀ GATAVOT?
Ķirbi sagriež 1 x 1 cm lielos kubiņos, pievieno sāli, cukuru, piparus, timiānu, pārslaka ar eļļu. Cep 180 grādu karstā cepeškrāsnī 10 min. Atdzesē. Cepeti iesmērē ar sāli un pipariem, apslaka ar eļļu, pievieno sakapātus ķiplokus, ietin folijā. Cep krāsnī 180 grādos līdz gatavībai (apmēram stundu un 20 min.). Ķimenes 10 min. pavāra ūdenī, kam pievienots etiķis. Izkāš, sakuļ ar eļļu un sāli. Salātu lapas sajauc ar ķirbi, pāri kārto cepeša šķēles, pārslaka ar ķimeņu eļļu. Rotā ar kaltētām dzērvenēm.
Gatavoja bistro “Kantīne Klīversala” un restorāna “Gaismas pils Klīversala vecākais pavārs Ēvalds Valcis