Foto – Valdis Semjonovs

Svētku torte – neparasti garda recepte no restorāna “Olivers” 0

Sastāvdaļas – 110 g sviesta, 380 g cukura, 240 g augu eļļas, 5 olas, 1 tējk. vaniļas cukura, 240 g kefīra, 1 tējk. sarkanās pārtikas krāsas, 340 g kviešu miltu, 2 ēd. k. kakao pulvera.

Reklāma
Reklāma
7 iemesli, kāpēc jūs nespējat zaudēt svaru pat, ja pārtiekat tikai no vienas salāta lapas
RAKSTA REDAKTORS
“Ārsts atnāk ar kafiju, bez steigas…” Paciente dusmīga, kāpēc “Veselības centrs 4” atļaujas necienīt cilvēku laiku
7 pārtikas produkti, kurus nevajadzētu bieži ēst. Tie ļoti var kaitēt zarnām
Lasīt citas ziņas

Krēmam – 450 g Filadelfijas siera, 220 g maskarpones siera, 110 g sviesta, 320 g pūdercukura, 2 tējk. vaniļas cukura, 2 ēd. k. piena.

Pagatavošana.

Sviestu (istabas temperatūrā) sablendē ar cukuru, pielej eļļu, samaisa. Olu baltumus atdala no dzeltenumiem. Dzeltenumus pievieno mīklai, turpina kult ar blenderi. Pievieno vaniļas cukuru, kefīru, cepamo pulveri, pārtikas krāsu, miltus, kakao pulveri un visu sakuļ. Olbaltumus saputo vieglās putās, arī pievieno mīklai. To sadala divās daļās, lej uz pannas un aptuveni 35 min cep 170 grādos. Izceptās tortes plāksnes atdzesē un gareniski pārgriež. Visas krēma sastāvdaļas saputo ar mikseri, klāj starp tortes kārtām. To uz vairākām stundām ievieto ledusskapī, pēc tam griež gabalos un bauda. Patiešām garšīgi!

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.