Foto – Aija Geida

Svētku torte Latvijas karoga krāsās 1

Izsijā miltus, pievieno cepamo pulveri, izsijātu kakao pulveri, cukuru un vaniļas cukuru. Atsevišķā bļodā ar mikseri sakuļ jogurtu un olīveļļu. Pievieno miltu maisījumu, izmaisa un cep lielā cepešpannā +180 °C temperatūrā aptuveni 20 minūtes (līdz pie biskvītā iedurta kociņa nelīp mīkla). No receptē dotā daudzuma iznāk viena liela biskvīta plātne (30 x 40 cm), kuru noliek atdzesēties. Pa to laiku gatavo dzērveņu masu, sablendējot 300 g dzērveņu ar brūno cukuru (100 gramu ogu atstāj rotāšanai).

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Piecas frāzes, kuras tev nekad nevajadzētu teikt sievietei pāri 50 5
Kokteilis
Šie ēdieni nedrīkst būt uz galda, sagaidot 2025. gadu – Čūskai tie nepatiks! Saraksts ir iespaidīgs 4
Kokteilis
VIDEO. Parastā tauta nesaprot augsto mākslu? Šoreiz ir par traku! Kristians Brekte pamatīgi satracinājis latviešus
Lasīt citas ziņas

Pagatavo krēmu tortei – maskarpones sieru sajauc ar iebiezināto pienu. Saldo krējumu sakuļ ar vaniļas cukuru, pievieno maskarpones un iebiezinātā piena masu. Sapilda konditorejas maisiņā ar vidēja izmēra uzgali, kas veido puķītes.

Gatavo torti. Lielo biskvīta plāksni sagriež trīs vienādās ripās. Uz katras biskvīta ripas klāj dzērveņu masu, tad saldo, balto masu. Pēc tam liek otro biskvītu un visu atkārto. Augšai – trešajai biskvīta ripai – vispirms bagātīgi klāj dzērveņu masu. Vidu rotā ar puķītēm no baltās masas, bet pārējo laukumu noklāj ar dzērvenēm.

CITI ŠOBRĪD LASA

Ļoti ātri pagatavojama svētku torte, var pasniegt tūlīt vai nolikt vēsumā. Biskvīts ir tik gaisīgs, ka dzērveņu masu iesūc sevī jau pēc pusstundas.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.