Foto – Shutterstock

Toksīni − prom! 0

Alkohola pārdozēšana var radīt nopietnus dažādu orgānu bojājumus, nervu sistēmas traucējumus, krampjus un delīriju.

Reklāma
Reklāma
“Latvija ir iegājusi Nāves spirālē! Ar čurainu lupatu jāpatriec!” Hermanis par politiķiem, kuri valsti ved uz “kapiem”
“Asaras acīs!” Tantiņas pie Matīsa kapiem tirgo puķu vainagus. Kāds izsauc policiju, bet viņa rīcība pārsteidz
RAKSTA REDAKTORS
Bez vainas vainīgs? Mirklī, kad trīs bērnu tēva Artūra kontā ienāca 200 eiro, viņš kļuva par bīstamu krāpnieku! 44
Lasīt citas ziņas

Anesteziologs un reanimatologs Roberts Stašinskis ir pārliecinājies, ka pēc pastiprinātas alkohola lietošanas ļoti bieži problēmas ir nevis tiem, kuriem tā jau kļuvusi par hronisku netikumu, bet gan cilvēkiem, kuri alkoholu lieto reizi pa reizei un nezina mēru. – Tas liecina par cilvēku zemo dzeršanas kultūru un mēra sajūtas trūkumu, – ārsts ir sašutis.

Negāzēts minerālūdens ar medu vai citrona sulu vai tēja ar piparmētru vai ingveru uzlabo pašsajūtu, ja pēc garajām svētku brīvdienām jācīnās ar nemitīgām slāpēm. Stipra kafija ar citronu mazina galvassāpes, bet zāles, kas satur paracetamolu, labāk tomēr nelietot. Tā ir pamatīga slodze aknām, kam paģiras vien jau ir liels pārbaudījums.

CITI ŠOBRĪD LASA

Viegli sālīti produkti – siļķes, mazsālīti gurķīši – palīdz organismam atgūties no izjauktā sāļu līdzsvara, ko izraisa alkohola lietošana. Šā paša iemesla dēļ iedarbīgs līdzeklis ir rosols, silts buljons vai dārzeņu zupa. Nevajag rīkoties pēc principa – ar ko saslimu, ar to jāārstējas!

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.