Publicitātes foto

Svētku ēdienu maratons ir sācies! Paņēmieni, kā ietaupīt naudu un samazināt pārtikas atkritumu daudzumu 0

Tradīcija Ziemassvētku vakarā celt galdā 12 dažādus ēdienus piedod svētku mielastam sevišķu pārpilnības un svinīguma noskaņu, tomēr nesen veiktā aptaujā katrs trešais Latvijas iedzīvotājs atzīst, ka svētku laikā labprāt samazinātu atkritumu daudzumu.

Reklāma
Reklāma
Receptes
Tu tos ēdi zaļus/svaigus? Tā vairāk nedari! 5 dārzeņi, kuri pirms ēšanas jānovāra
TESTS. Šis tiek dēvēts par pasaulē vieglāko testu, bet tikai retais var atbildēt ar 100% precizitāti
“Uz interviju pat neuzaicināja…” Pieredzējis, 45 gadus vecs vīrietis netiek pieņemts darbā, jo ir par vecu
Lasīt citas ziņas

“Ēdiens ir būtiska svētku daļa – Ziemassvētku laiks nav iedomājams bez bagātīgi klāta galda ar gardiem ēdieniem, ko gatavojam paši vai atnes ciemiņi. Pārdomāta svētku maltīte sagādā tikpat daudz prieka, ja ne vēl vairāk, – tā palīdz pilnvērtīgāk izmantot resursus un padara mielastu unikālu, neatņemot tam ne nieka no pārpilnības sajūtas. Plānojot maltītes iepriekš, radoši izmantojot pārpalikumus un iegādājoties tikai to, kas patiešām ir nepieciešams, var ietaupīt naudu un samazināt atkritumu daudzumu, neupurējot garšu daudzveidību un svinīgo noskaņu. Apzinātība ēdiena gatavošanā var palīdzēt arī saīsināt virtuvē pavadīto laiku un dot iespēju atvēlēt vairāk laika saviem mīļajiem,” saka IKEA Ēdināšanas nodaļas vadītājs Latvijā Oļegs Soročins.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.