Svētku ēdienu maratons ir sācies! Paņēmieni, kā ietaupīt naudu un samazināt pārtikas atkritumu daudzumu 0
Tradīcija Ziemassvētku vakarā celt galdā 12 dažādus ēdienus piedod svētku mielastam sevišķu pārpilnības un svinīguma noskaņu, tomēr nesen veiktā aptaujā katrs trešais Latvijas iedzīvotājs atzīst, ka svētku laikā labprāt samazinātu atkritumu daudzumu.
“Ēdiens ir būtiska svētku daļa – Ziemassvētku laiks nav iedomājams bez bagātīgi klāta galda ar gardiem ēdieniem, ko gatavojam paši vai atnes ciemiņi. Pārdomāta svētku maltīte sagādā tikpat daudz prieka, ja ne vēl vairāk, – tā palīdz pilnvērtīgāk izmantot resursus un padara mielastu unikālu, neatņemot tam ne nieka no pārpilnības sajūtas. Plānojot maltītes iepriekš, radoši izmantojot pārpalikumus un iegādājoties tikai to, kas patiešām ir nepieciešams, var ietaupīt naudu un samazināt atkritumu daudzumu, neupurējot garšu daudzveidību un svinīgo noskaņu. Apzinātība ēdiena gatavošanā var palīdzēt arī saīsināt virtuvē pavadīto laiku un dot iespēju atvēlēt vairāk laika saviem mīļajiem,” saka IKEA Ēdināšanas nodaļas vadītājs Latvijā Oļegs Soročins.