Svētku brusketas no rudzu maizes ar svaigu kazas sieru un riekstiem 0
Sastāvdaļas
* 4 šķēles rudzu maizes
* 200 g svaigā kazas siera
* marinētas bietes
* apcepti lazdu rieksti
* dilles
* sāls
* pipari
Pagatavošana.
Bļodā uzputo svaigo sieru, līdz tas kļūst krēmīgs un gaisīgs. Pieber nedaudz sāls un piparu, sakapātas dilles. Tosterī apcep maizi, lai tā būtu kraukšķīga no ārpuses, bet mīksta iekšpusē.
Maizei bagātīgi uzziež krēmu, virsū kārto marinētas bietes un apkaisa ar sakapātiem riekstiem.
Pavāra piebilde
Maizītes var greznot arī ar dažādiem zaļumiem vai citām tīkamām garšas piedevām, taču biešu pikantums labi sader ar maigo kazas sieru.