Četri sātīgi un gardi ēdieni ar dažādiem sieriem 0
Siers var būt noderīgs ne tikai ikdienā. No dažādu veidu siera un citiem produktiem var uzburt brīnišķīgu svētku maltīti.
Karstie cūku pupu un gaileņu salāti ar sieru
Sastāvdaļas
“Jaunpils pienotavas” siers “Imperators” ar sēņu garšu,
saldētas gailenes,
cūku pupas,
sviesta pupiņas,
ķiršu tomātiņi,
zaļumi – dilles, pētersīļi,
malti melnie pipari, sāls.
Pagatavošana
Cūku pupas vāra, līdz gatavas.
Pannā sviestā apcep atkausētas gailenes, cūku pupas, sagrieztas sviesta pupiņas un ķiršu tomātus.
Pievieno saldo krējumu, sakapātus zaļumus, pārkaisa sāli un maltus piparus. Pasautē10 min.
Pēc tam liek māla podiņā vai mazā panniņā, pārkaisa ar sieru un 5 min karsē cepeškrāsnī, lai visi produkti savstarpēji sadraudzējas.
Mūka noslēpums jeb cūkas karbonāde, pildīta ar kāpostiem un sieru
Sastāvdaļas
Cūkas karbonāde,
siers,
sautēti skābie kāposti,
kartupeļi,
sāls, malti melnie pipari.
Ķirbju salātiem: ķirbis, cidonijas, krustnagliņas, kanēlis, cukurs, citronskābe.
Pagatavošana
Karbonādes šķēli izklapē, pārkaisa ar sāli un pipariem.
Vidū liek rīvētu sieru un sautētus skābētos kāpostus.
Karbonādi satin rullītī, apviļā rīvmaizē un sakultā olā.
Vispirms apcep brūnu uz pannas, pēc tam uz 10 min ievieto 180 grādu karstā cepeškrāsnī.
Nomazgātus kartupeļus ar visu mizu šauj cepeškrāsnī.
Kad tie jau gandrīz gatavi, iegriež un griezuma vietā iesmērē sviestu. Pacep vēl 5 min.
Pasniedz ar svaigu burkānu salātiem un cidonijās marinētiem ķirbjiem.
Nomizotu ķirbi sagriež mazos kubiciņos.
Marinādi gatavo, ūdenim pievienojot cukuru, citronskābi, kanēli, krustnagliņas un cidoniju šķēlītes.
Ķirbjus ieber marinādē, uzvāra, atdzesē.
Šokolādes kūka ar piparkūku un siera krēmu
Sastāvdaļas
Šokolādes biskvītam: olas, milti, cukurs, kakao.
Krēmam: piparkūkas, saldais krējums, cukurs, svaigais krēmsiers, brūkleņu ievārījums.
Brūkleņu un vīna mērcei: brūklenes, rozīnes, vīns, cukurs.
Pagatavošana
Olas sakuļ ar cukuru, pieber miltus un kakao pulveri. Samaisa viendabīgā masā.
Vidēji plānā kārtā izklāj uz cepampapīra, 180 grādus karstā cepeškrāsnī cep aptuveni 10 min. Atdzesē.
Samaltas piparkūkas sajauc ar saldo krējumu, cukuru un nedaudz krēmsiera.
Kūkas formā apakšējā kārtā iesmērē brūkleņu ievārījumu, nākamajā kārtā liek biskvītu, pēc tam smērē krēmu.
Tā turpina, līdz izveidojas vēlamā biezuma kūka. Pēdējā kārtā klāj krēmu un pārkaisa samaltas piparkūkas.
Katliņā ber brūklenes, pievieno vīnu, rozīnes, cukuru.
Vāra aptuveni 10 min, līdz masa nedaudz sabiezējusi.
Kūku pasniedz ar brūkleņu un vīna mērci.
Dārzeņu strūdele siera mērcē ar fritētiem tomātiem
Sastāvdaļas
Kārtainā bezrauga mīkla,
dārzeņi: kāposts, paprika, burkāni, kabači, ķiršu tomāti,
zaļumi,
eļļa.
Mērcei: saldais krējums, krēmsiers (klasiskais vai ar kādu garšu).
Pagatavošana
Dārzeņus nomazgā, notīra, ar nazi sasmalcina, uz pannas eļļā cep, līdz gatavi.
Kārtaino mīklu plāni izveltnē, virsū liek atdzesētos dārzeņus, sarullē.
Strūdeli cep cepeškrāsnī 220 grādos aptuveni 10 min.
Pirms pasniegšanas pievieno siera mērci, ko gatavo, saldajā krējumā izkausējot krēmsieru, pievienojot sakapātus zaļumus.
Nomazgātus ķiršu tomātiņus uz 1 min iemērc karstā eļļā.