Foto – Anda Krauze

Svaigsiera knēdelis ar ķimenēm, brūkleņu gelu, svilinātu burkānu un medus maize 0

Recepti piedāvā ģimenes restorāns “Hercogs”

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Piecas frāzes, kuras tev nekad nevajadzētu teikt sievietei pāri 50 5
Kokteilis
Šie ēdieni nedrīkst būt uz galda, sagaidot 2025. gadu – Čūskai tie nepatiks! Saraksts ir iespaidīgs 4
Kokteilis
VIDEO. Parastā tauta nesaprot augsto mākslu? Šoreiz ir par traku! Kristians Brekte pamatīgi satracinājis latviešus
Lasīt citas ziņas

Sastāvdaļas
1 l piena
200 g brūkleņu
50 g cukura
10 g želatīna | agara
200 ml ūdens
1 šķipsniņa ķimeņu
1 ēd. k. baltvīna etiķa
1 gab. burkāns | vidēja lieluma
1 šķipsniņa sāls
4 šķēles saldskābmaizes
1 ēd. k. medus
1 gab. olas dzeltenums
1 ēd. k. olīveļļas

Pagatavošana.

Svaigsiers
Pienu ielej katliņā, pievieno baltvīna etiķi, kad viss ir atdalījies, izkāš caur smalko sietu, pievieno olas dzeltenumu. Ķimenes apcep sausā pannā, tad ar sieru sablenderē kopā līdz viendabīgai masai.

CITI ŠOBRĪD LASA

Maize
Saldskābmaizes šķēles apcep pannā kopā ar medu.

Svilināts burkāns
Burkānu apdedzina uz grila vai plīts, lai būtu melna garoziņa, tad smalki sakapā, pievieno sāli, cukuru (tā mazliet vairāk, jo garoziņa dod rūgtumu) un olīveļļu, un paspaida mazliet, lai izdalās suliņa.

Brūkleņu gelam
Brūklenes ar cukuru un ūdeni liek vārīties, kad uzmet burbuli, pievieno želatīnu, tad visu sablenderē un izkāš caur sietu. Kad ir atdzisis, atkal sablenderē, lai iegūtu gela konsistenci.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.