Svaigie salāti ar kāļu čipsiem tempura mīklā 0
SASTĀVDAĻAS Kālis, tempura mīkla (lielveikalos austrumu ēdienu stendos nopērkama pulvera veidā). Salātiem: rukola, fenhelis, tomāti, redīsi, diedzētas puravu sēklas, olīvas. Mērcei: krējums, dilles.
KĀ GATAVOT? Kāli nomizo, sagriež plānās šķēlītēs, apmērcē mīklā un fritē uzkarsētā eļļā. Lieko eļļu notecina uz papīra salvetes. Visas svaigās salātu sastāvdaļas – rukolu, planās šķēlītēs sarīvētu fenheli, daiviņās sagrieztus tomātus un redīsus – kārto šķīvī, pārkaisa ar diedzētām puravu sēklām, pievieno olīvas, virsū liek kāļu čipsus. Pārlej ar krējuma un diļļu mērci.