Foto. pexels.com/Adhitya Rizky

Svaigi augļi vai žāvēti augļi: kāda ir atšķirība un kuri ir veselīgāki? 0

Svaigi un žāvēti augļi ir uztura bagātinātāji, kas piedāvā dažādas priekšrocības, taču to uzturvērtība un ietekme uz organismu atšķiras.

Reklāma
Reklāma
Kur mukt? Nosauktas drošākās valstis iespējama Trešā pasaules kara gadījumā
TV24
“Kā lai izdzīvo?” pensionāre ar asarām acīs stāsta par ilgo darba stāžu padomju laikā, kas netiek atalgots
“Viņa nemirst, tāpēc tas būs maksas pakalpojums! 90 eiro…” Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta atbilde šokē sabiedrību 9
Lasīt citas ziņas

Žāvētu augļu porcija satur gandrīz tikpat daudz vitamīnu un minerālvielu kā svaigie augļi, un abi ir bagāti ar šķiedrvielām un polifenoliem – augu savienojumiem ar antioksidanta un pretiekaisuma īpašībām, kas aizsargā organismu no slimībām.

Tomēr žāvēšanas process maina to sastāvu, padarot žāvētus augļus koncentrētākus, ar augstāku kaloriju un cukura saturu, kamēr svaigajos augļos saglabājas vairāk ūdens un C vitamīna, kā norāda Verywell Health.

CITI ŠOBRĪD LASA

Lai gan abiem veidiem ir savi plusi, izvēle starp tiem atkarīga no individuālajām vajadzībām un veselības mērķiem.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.