Foto – Matīss Markovskis

Svaigas ogas ar čia sēklu pudiņu un valriekstu mērci. Bez glutēna 0

Sastāvdaļas
* 100 g čia sēklu
* 50 g linsēklu
* 30 g žāvētu aprikožu
* puscitrona sula
* brūnā cukura sīrups vai kļavu sīrups pēc garšas
* 500 g kokospiena

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Skorpions – 19. novembris, Strēlnieks – 24. jūlijs: laimīgākā diena 2025. gadā katrai zodiaka zīmei
TV24
“No tautas tāpēc šogad noslauks pēdējo kapeiku!” Izrādās, ka valdības budžetā ierakstīts – “Latvenergo” jāiemaksā vismaz 200 miljoni eiro nodokļos
Receptes
Jāmeklē, dārgi, nav laika? 15 produkti, ko turēt pa rokai, lai atvieglotu veselīgu ēšanu visas nedēļas garumā
Lasīt citas ziņas

Mērcei
* 400 g dabiskā jogurta
* 100 g grauzdētu valriekstu
* ēdamkarote citrona sulas
* brūnā cukura sīrups pēc garšas
* svaigas ogas – zemenes, upenes, avenes, mellenes vai kazenes

Pagatavošana.
Čia sēklas samaisa ar linsēklām, smalki sagrieztām aprikozēm, pielej kokospienu, citrona sulu un brūnā cukura sīrupu, atstāj uzbriest.
Jogurtā iejauc grauzdētus, drupinātus valriekstus, pievieno citrona sulu un brūnā cukura sīrupu.
Traukā liek sēklu maisījumu, uzlej jogurta un valriekstu mērci un bagātīgi rotā ar dažādām ogām. Jauki izskatās mazās burciņās pasniegts deserts.

CITI ŠOBRĪD LASA

Šis deserts nesatur glutēnu! Ja jogurta mērces vietā izmanto avokado, to var pagatavot arī svaigēdāju gaumē.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.