Svaigas ogas ar čia sēklu pudiņu un valriekstu mērci. Bez glutēna 0
Sastāvdaļas
* 100 g čia sēklu
* 50 g linsēklu
* 30 g žāvētu aprikožu
* puscitrona sula
* brūnā cukura sīrups vai kļavu sīrups pēc garšas
* 500 g kokospiena
Mērcei
* 400 g dabiskā jogurta
* 100 g grauzdētu valriekstu
* ēdamkarote citrona sulas
* brūnā cukura sīrups pēc garšas
* svaigas ogas – zemenes, upenes, avenes, mellenes vai kazenes
Pagatavošana.
Čia sēklas samaisa ar linsēklām, smalki sagrieztām aprikozēm, pielej kokospienu, citrona sulu un brūnā cukura sīrupu, atstāj uzbriest.
Jogurtā iejauc grauzdētus, drupinātus valriekstus, pievieno citrona sulu un brūnā cukura sīrupu.
Traukā liek sēklu maisījumu, uzlej jogurta un valriekstu mērci un bagātīgi rotā ar dažādām ogām. Jauki izskatās mazās burciņās pasniegts deserts.
Šis deserts nesatur glutēnu! Ja jogurta mērces vietā izmanto avokado, to var pagatavot arī svaigēdāju gaumē.