Svaigā siera kūka ar ogām 2
Nepieciešams:
300 g saldā krējuma
300 g Philadelphia vai Mascarpone siera
200 g cukura
15 g želatīna
100 g auksta (vārīta) ūdens (kurā izšķīdināt želatīnu)
300 g cepumu Selga (klasisko)
70 g sviesta (istabas temperatūras)
50 g liķiera vai sīrupa (upeņu vai jāņogu)
Kā gatavot?
1) Vispirms jāsalauž un tad jāsasmalcina ar blenderi Selgas cepumi, jāsajauc tie ar sviestu, lai izveidotu kūkas pamatni traukā ar noņemamām malām.
2) Jāsaputo siers kopā ar cukuru un saldo krējumu, jāiegūst viendabīga masa, pieliek klāt sīrupu vai liķieri un tad – želatīnu (kas ir izšķīdināts ūdenī).
3) Masa ir jāizliek uz cepumu pamatnes traukā.
4) Kūka jāliek ledusskapī vismaz uz pāris stundām, bet vēlams – uz nakti.
5) Pēc tam izrotā kūku ar ogām (zemenes, upenes, jāņogas, avenes vai fizāļi – kas nu ir pieejams), kā arī rīvētu šokolādi, svaigas piparmētras lapiņām.
Lai labi garšo!
Šī ir mūsu īpašā ģimenes recepte, jo tieši šī kūka mūsu ģimenes svētkos ir visiecienītākā. Mamma gatavo šo kūku, kad mēs ar māsu atbraucam ciemos un vienmēr arī iedod pa gabaliņam līdzi… Un tad kūka mēro tālo ceļu no Krāslavas uz Rīgu.
Šī kūka īpaši piemērota vasaras sezonai – var izrotāt ar dažādām ogām (radoši izpausties), garšo – ļoti svaigi, un nevajag cept. Viegli un ātri pagatavojama, un ļoti, ļoti garšīga.
Ar cieņu,
Inga Pizāne
Receptes autore – mamma – Vija Pizāne