Sutināta vistas fileja ar dārzeņiem, griķiem un avokado salsu 0
Sastāvdaļas (4 porcijām):500 g vistas filejas, 250–300 g griķu, 2 vidēji burkāni, 2 mazi avokado, vidēja selerijas sakne, neliels cukini, puse no Ķīnas kāposta baltās kacena daļas (tā parasti paliek, kad izmantota zaļā daļa), aptuveni ceturtdaļa čili pipara, laims, šķipsna kaltēta sierāboliņa, sīpols, lauru lapa, dilles, pētersīļu zaļumi – gaļas tvaicēšanai, tējkarote eļļas sautēšanai, sāls.
Kā gatavot?
Avokado nomizo, sagriež sīkos kubiņos, uzspiež laima sulu, lai nesamelnē. Smalki sakapā gabaliņu čili (ja asums netīk, liek pavisam nedaudz), pieber mazliet sāli, visu sajauc.
Burkānu, seleriju, cukini un Ķīnas kāposta balto daļu sagriež vai sarīvē smalkās, garās strēmelēs. Ātri apsautē uz pannas, pierīvē laima miziņu (tā dos labu garšu), pieber nedaudz sāli. Iekaisa žāvēto sierāboliņu, kas dārzeņus darīs pikantākus, piešķirs neparastāku garšu.
Izvāra griķus.
Vistas fileju liek nelielā ūdens daudzumā, kam pievienots sīpols, lauru lapa, dilles un pētersīļu zaļumi (ja tīk, var pievienot arī kariju). Uzliek vāku un sautē uz lēnas uguns aptuveni 15 minūtes. Šāda gaļa būs pietiekami sulīga.
Ēdienu pasniedz siltu. Uz šķīvja liek daudz dārzeņu, vistas fileju un avokado salsu, kas ēdienam dod nepieciešamo pikantumu.
Gatavoja Ineta Grēniņa, restorāna Ave Luna šefpavāre.