Suši salāti – pagatavot būs krietni vienkāršāk, nekā klasiskos suši, bet garšas baudījums – līdzvērtīgs 0

Suši salāti ir lieliska alternatīva tradicionālajiem suši – tie saglabā visas iemīļotās garšas, bet to pagatavošana ir vienkāršāka un ātrāka.

Reklāma
Reklāma
7 pazīmes, ka tevī ir kaut kas no neandertālieša – no priekšrocībām līdz trūkumiem
TV24
“Tā ir cūku kūts. Pat cūkas dzīvo labāk.” Krievijas Ārējās izlūkošanas dienesta vadītājs nosauc 3 nosacījumus, lai vienotos ar Ukrainu
ASV vēršas pret Eiropu: Tramps draud pārraut alianšu saišu pēdējo pavedienu
Lasīt citas ziņas

Šis ēdiens ir populārs tiem, kuri vēlas baudīt suši bez rullēšanas procesa vai meklē vieglāku, bet tikpat garšīgu maltīti. Suši salātu pirmsākumi meklējami modernajā fusion virtuvē, kur klasiskās Āzijas garšas tiek apvienotas ar Rietumu ērtībām.

Sastāvdaļas
1 glāze suši rīsu
1,5 glāzes ūdens
2 ēd. k. rīsu etiķa
1 ēd. k. cukura
½ tējk. sāls
½ gurķa, sagriezta mazos kubiņos
1 avokado, sagriezts šķēlēs vai kubiņos
150 g svaiga laša (vai kūpināta, pēc izvēles), sagriezta mazos gabaliņos
2 suši nori lapas, saplucinātas gabaliņos
100 g krēmsiera
2 ēd. k. teriyaki mērces
2 ēd. k. grauzdētu sezama sēklu
1–2 ēd. k. kapātu lociņu

Pagatavošana
Pagatavo suši rīsus.

CITI ŠOBRĪD LASA

Rīsus rūpīgi noskalo zem tekoša ūdens, līdz ūdens kļūst dzidrs.
Ielej 1,5 glāzes ūdens katliņā, pievieno noskalotos rīsus un pirms vārīšanas 30 minūtes notur.
Sāli nepievieno!
Kad 30 minūtes pagājušas, katlam uzliek vāku un strauji uzvāra ūdeni.
Kad ūdens uzvārīts, rīsus apmaisa, uzliek vāku un vāra uz mazas liesmas 15–20 minūtes, kamēr rīsi uzsūkuši visu ūdeni. Nogriež liesmu un ar lāpstiņu uzirdina apakšējos rīsus uz augšu.
Rīsus atstāj vēl uz 5–7 minūtēm zem vāka, lai rīsi “atpūšas”.
Tikmēr sajauc rīsu etiķi, cukuru un sāli. Šo maisījumu pievieno rīsiem un viegli samaisa, lai masa kļūst lipīga, bet ne pārmērīgi slapja.
Gatavo salātus.
Sadrupina suši nori lapas un piejauc rīsiem.
Lielā bļodā vai glītā trauciņā kārto pagatavotos suši rīsus kā pamatu.
Izmantojot konditorejas tūtu, rīsiem pa virsu kārto krēmsieru.
Pievieno sagrieztu gurķi, avokado un lasi.
Pārlej ar teriyaki.
Pārkaisa ar grauzdētām sezama sēklām un svaigiem lociņiem.
Pasniedz uzreiz un bauda kā atvēsinošu, bet sātīgu maltīti!
Šie suši salāti ir ideāls veids, kā izbaudīt tradicionālos suši elementus bez sarežģītās rullēšanas tehnikas. Piemēroti gan vieglām pusdienām, gan īpašiem vakariem ar austrumniecisku noskaņu!

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.