Foto: Inita Šteinberga

Supergardie tupenīši: mazie karamelizētie kartupelīši ar dillēm 8

Inita Šteinberga, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”

Reklāma
Reklāma
“Bruņumašīna bija sasvērusies uz vienu sānu, tā nestāvēja taisni…”Jaunākā informācija par ASV karavīriem Lietuvā 184
Veselam
saprast, ka organismam trūkst D vitamīna? 5 pazīmes, kas palīdzēs to atklāt
TV24
“A, ēst tu gribi? Darbu gribi?” Blodons nikns uz Latvijas iedzīvotājiem, kuri “norok” ekonomiski pamatotus būvprojektus
Lasīt citas ziņas

Kad tirgū parādās jaunie kartupeļi, mūsmājās sākas mazo tupenīšu laiks. Tos gatavojam karamelizēta cukura glazūrā ar diļļu mētelīti. Ēdami gan silti, gan atdzisuši. Izcils saldās un sāļās garšas līdzsvars.

Mazie karamelizētie kartupelīši ar dillēm

CITI ŠOBRĪD LASA

Gatavošana pavisam vienkārša. Izvēlas vismazākos bumbulīšus. Novāra. Katlam noņem vāku un ļauj tupenīšiem labi nosusināties. Smalki sagriež lielu saišķi diļļu – jo vairāk, jo labāk. Lielā pannā ieber pāris sauju cukura, ļauj izkust un karamelizēties, pieber apmēram ēdamkaroti sāls.

Vēl karstos tupenīšus strauji ber pannā (tik daudz, lai var ērti apmaisīt). Kad apalīši apķepuši ar cukuraino masu, tos ber dillēs. Izņem, saliek bļodā un ēd. Ja pannā palicis cukurs, ber nākamo kartupeļu devu. Ja nav, gatavo karameli no jauna. Dilles var bērt arī uz kartupeļiem, kamēr tie uz pannas, ja gatavo tikai vienu porciju. Atkārtoti šo karameli lietot nevajag, jo apdegušas dilles nav gardas.

Sāli papildus var uzkaisīt arī gatavajiem tupenīšiem (jau diļļu kažociņā), ja vēlas.

Pirms dillēm pannā var iemest arī sviesta piciņu, jo tā dos gan labu garšu, gan brūnumiņu.

Izvēlos tā saukto Jelgavas cukuru vai paciņu, kur uz iepakojuma ir zemenītes trauciņā. Daži cukuri tagad pārvēršas baltās putās un no karameles nekas var nesanākt.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.