Sulu mājražošana 0

“Kādu spiedi vajadzētu pirkt mājražošanai, lai iegūtu augstvērtīgu sulu, kuru atzītu PVD? Vēlos pārstrādāt gan zemenes, gan ābolus, gan ķirbjus. Kur tādu spiedi var iegādāties un par cik? Un kur var nopirkt pudeles? Cik tās maksā, vai kaut kur var pasūtīt ar savu dizainu vai arī vajag gādāt speciālu iekārtu?”
Lana

Reklāma
Reklāma

 

Kokteilis
Koka čūskas gads tuvojas. Ko tas nesīs katrai zodiaka zīmei 2025. gadā
Kokteilis
“Tā nav patiesība!” Guntars Račs noliedz, ka Laura Grēviņa ir viņa meita
Veselam
Gan garšīgi, gan veselīgi: uztura speciālists nosauc labāko alternatīvu biezpienam
Lasīt citas ziņas

Informācija, ko lasītāja vēlas iegūt ar žurnāla starpniecību, ir laba biznesa projekta cienīga, to nav iespējams apkopot pat dažās lappusēs. Ir vajadzīgs pētījums, lai salīdzinātu, kādas iekārtas ir piemērotas, cik ilgā laikā ieguldījums atmaksāsies, kādas ietilpības pudeles ir pieprasītākas, ērtākas un pievilcīgākas patērētājam. Lai uzsāktu sulu ražošanu, vispirms PVD noteikti ir jānoskaidro, kādas prasības jāievēro, jo atkarībā no projekta apjoma ir atviegloti un stingrāki noteikumi. PVD vairāk interesē telpas, kur notiks ražošana, lai viss būtu atbilstoši sanitārajām normām, nevis sulu spiešanas tehnika un tehnoloģija. Var mēģināt pielāgot jau esošas telpas, var tuvākajā apkārtnē noīrēt kāda bijušā pārtikas uzņēmuma platības, kas tad var izmaksāt no 100 līdz 1000 un vairāk latu mēnesī.

Par aprīkojumu: ļoti daudz kas atkarīgs, no kādiem produktiem vēlaties spiest sulu – lētākās spiedes izmaksā 500 – 1500 latu atkarībā no jaudas un veida – vītņu tipa vai hidrauliskā. Vācijā var sameklēt lētākas, Latvijā tās ir nedaudz dārgākas (sīkāk var apskatīt, piemēram, www.aboluspiedes.lv, www.mahlapress.ee vai www.speidels-hausmosterei.de). Ja strādāsiet ar āboliem vai bumbieriem, būs vajadzīgs arī smalcinātājs, tas lielākiem apjomiem maksā vidēji 500 latu. Protams, vēl paliek pasterizēšana, attiecīgā iekārta maksā no 800 līdz 3000 latu. Ogu sulu ieguvei ir citas profesionālās spiedes, ar ražību līdz 350 kg stundā maksā aptuveni 300 latu, jaudīgākas, protams, ir dārgākas. Iespējams, būs vajadzīgi arī filtri augļu sulu dzidrināšanai. Katrā ziņā variantu ir ļoti daudz. Tas pats ar pudelēm – viss atkarīgs no apjoma, materiāla (stikla vai PET), dizaina. Kombināciju ir desmitiem un pat simtiem. Un iespējams arī, ka apjomi iecerētajai mājražošanai ir tik nelieli, ka pilnīgi pietiek ar labu, jaudīgu sulas spiedi, piemēram, no firmas “Stollar” augstākā plauktiņa, bet pasterizācijai – ar vienkāršu katlu…

 

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.