Sulu dzeršanas knifi 0
Ko vērts zināt, dzerot svaigi spiestas augļu, ogu vai dārzeņu sulas?
• Lai iegūtu glāzi sulas, nepieciešams 300 – 350 g augļu, ogu vai dārzeņu.
• Jo augļi, ogas vai dārzeņi ir spilgtākā krāsā, jo vairāk vitamīnu tie satur.
• Svaigi spiesta sula jāizdzer 10 – 15 minūšu laikā, lai nezaudētu tajās esošās vērtīgās vielas un vitamīnus. Vienīgi biešu sulu nedrīkst dzert uzreiz pēc spiešanas!
• Sulas ieteicams dzert ne vēlāk kā pusstundu pirms ēšanas, turklāt maziem malciņiem.
• Vērtīgākas ir biezsulas – tās uzlabo gremošanas trakta darbību.
• No augļu, dārzeņu vai ogu pārpalikumiem var izcept garšīgas pankūkas, tikai jāpievieno ola, milti, auzu pārslas un garšvielas.