Tomātu sula 0
Sastāvā ir glikoze un fruktoze, A un C vitamīns, dzelzs, kalcijs, magnijs un bēta karotīns.
Tomātu sula stimulē vielmaiņu un sagatavo kuņģi barības uzņemšanai, tāpēc to vērts dzert pusstundu pirms maltītes. Turklāt samazinās onkoloģisku saslimšanu risks, jo sastāvā ir daudz likopēna – vielas, kas spēj aizsargāt šūnas no DNS bojājumiem. Sulā ir maz kaloriju, tāpēc tā piemērota cilvēkiem, kuri rūpējas par savu svaru. Tomēr Latvijas Lauksaimniecības universitātes Pārtikas tehnoloģijas fakultātes pētniece Solvita Kampuse iesaka pārlieku neaizrauties – organismu ar daudzām vielām diennaktī var nodrošināt, izdzerot 1–2 glāzes.
Šai sulai nevajadzētu pievienot sāli, jo tā mazinās vērtīgās īpašības. Garšai var piebērt sasmalcinātas dilles.
Tomātu sulu nevajadzētu dzert gastrīta, čūlas slimības, pankreatīta un holecistīta saasinājuma laikā.