Kāpostu sula 0

Foto – Shutterstock

Sastāvā ir viegli sagremojami ogļhidrāti, C vitamīns, aminoskābes, kalcijs, dzelzs un S-metilmetionīns, ko mēdz dēvēt par U vit­amīnu un iesaka lietot pret kuņģa čūlu. Lai slimība nesaasinātos, vērts dzert siltu sulu. Ar to var skalot muti, ja ir stomatīts vai smaganu iekaisumi. Noder arī novājēšanas diētas laikā, jo kavē ogļhidrātu pārvēršanos taukos.

Kāpostu sulu vislabāk dzert vairākas reizes dienā aptuveni pusstundu pirms maltītes.

Der ielāgot, ka šī sula gan dziedē kuņģa gļotādu, taču gastrīta vai čūlas saasinājuma laikā tā nav vēlama.

Reklāma
Reklāma
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.