FOTO. Sulīga ķirbja un biezpiena kūka. Vienkārša, veselīga un sātīga! 0
Sastāvdaļas
500 g ķirbja
3 ēdamkarotes mannas
300 g biezpiena
2 olas
6 ēdamkarotes cukura
2 tējkarotes sviesta
50 g rozīņu
Pagatavošana
1. Ķirbi nomazgā, sagriež nelielos gabaliņos.
2. Cepešpannu izklāj ar cepamo papīru, to iesmērē ar sviestu, tad uz tā saliek ķirbja gabaliņus.
Cepeškrāsni uzkarsē un cep ķirbjus 180 grādu temperatūrā aptuveni 40
minūtes.
3. Izceptos ķirbjus liek traukā, pievieno 1,5 ēdamkarotes mannas un 3 ēdamkarotes cukura.
Visu sablendē viendabīgā masā, tad pievieno 1 olu un atkal sablendē. Ļauj masai nostāvēties aptuveni 20 minūtes.
4. Citā traukā ieber atlikušo cukuru un mannu, pievieno sviestu, nomazgātas rozīnes, biezpienu un olu.
Visu saspaida ar dakšiņu viendabīgā masā.
5. Cepamo formu (vēlams 22 cm) izklāj ar cepamo papīru, tad kārtām (aptuveni 3 cm) klāj ķirbja masu, tad biezpiena, līdz veidne ir pilna.
Pēdējai jābūt biezpiena kārtai.
6. Cep iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī aptuveni 40-50 minūtes.
7. Kūku izņem no formas, pārkaisa ar pūdercukuru.