Stromboli – picas rulete ar mocarellu un raudeni 0
Sastāvdaļas
250 gr picas mīklas
1 tasīte tomātu mērces
2 mocarellas siera bumbas
9 salami desas gabaliņi
7 šķiņķa gabaliņi
Kaltēta raudene
Mīklai būs nepieciešams
tasīte silta ūdens
1/4 tējk sausā rauga
1 ēdk medus, vai cukura
2 tējk sāls
2 ēdk olīveļļas
3 tasītes miltu
Pagatavošana
Lai pagatavotu mīklu, jums no sākuma ir jāsajauc siltais ūdens ar raugu un 1 tējkaroti cukura. Tad pievienojiet sāli un olīveļļu. visu kārtīgi samaisiet pievienojiet miltus un izmīciet mīklu kārtīgi 15-20 minūtes. Mīklas piku ievietojiet viegli ieeļļotā bļodā,pārklājiet ar tīru dvieli un nolieciet siltā vietā uz 30-45 minūtēm, lai tā uzrūgst.
Mīklu izrullējiet , noklājiet ar tomātu mērci, atstājot 7 cm no visām malām nenosmērētu. Izkārtojiet šķiņķa un salami gabaliņus un mocarellasripas. Satiniet visu ruletē, pārklājet ruleti ar sakultu olu.
Veiciet ieslīpus iegriezumus ik pa 4 cm.
Pēdējais un pats galvenais akcents ir kaltētā raudene, ar ko apkaisa ruleti.
Picu cepiet 240-250 grādos 10-12 minūtes
Rakstu piedāvā portāls