Stress dzen pie ledusskapja. Kā turēties pretī 0
Tas, kurš iedzīvojies liekajos kilogramos, bieži vainu noveļ uz stresu, jo tieši tad roka mēdz neviļus stiepties pēc ēdiena, īpaši – pēc saldumiem.
Kā izvēlēties mazāko ļaunumu
“Stresa apēšanai ir gan psiholoģiskie, gan fizioloģiskie cēloņi,” akcentē skaistuma klīnikas 4. Dimensija ārste un uzturzinātniece Guna Havensone. Parasti gribas ēst nevis gaļu, bet produktus, kas ir cukura avoti, jo to pieprasa smadzenes. Stresa apstākļos organisms enerģiju grib saņemt pēc iespējas ātrāk, un vislabāk asimilējas tie produkti, kuru sastāvā ir ogļhidrāti. Savukārt glikoze ir tas substrāts, kas uzreiz noder smadzenēm, nierēm, muskuļiem.
Stresa situācijā tā ir liela māka– iedot organismam saldumu, lai smadzenēm, tā teikt, ir miers, bet tajā pašā laikā apmierināt arī kuņģi, lai pēc pusstundas roka atkal netiektos pēc salduma.
Pirmais variants – apēst saldu apelsīnu, divus gabaliņus šokolādes un klāt – vēl vienu jogurtiņu bez piedevām.
Otrs variants ir izvēlēties četras dateles, kas ir ļoti saldas, un klāt piegrauzt divas sausmaizītes, uz kurām uzlikts tējas siers.