Foto – Valdis Semjonovs

Strauta forele ar grūbām un gailenēm 0

Sastāvdaļas
• 170 g foreles filejas
• 100 g pērļu grūbu
• 300 g biešu
• 60 g gaileņu
• 50 g spinātu
• 30 g šalotes sīpolu
• 20 g ķiploka
• 50 ml baltvīna
• 50 ml saldā krējuma
• 20 g sviesta
• Sāls pēc garšas
• Cukurs pēc garšas

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Piecas frāzes, kuras tev nekad nevajadzētu teikt sievietei pāri 50 5
Kokteilis
Šie ēdieni nedrīkst būt uz galda, sagaidot 2025. gadu – Čūskai tie nepatiks! Saraksts ir iespaidīgs 4
“Varēja notikt ļoti liela nelaime…” Mārupes novadā skolēnu autobusa priekšā nogāzies ceļamkrāns 5
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Foreli notīra. No bietēm izspiež sulu un tajā vāra pērļu grūbas, pievienojot sāli. Šalotes sīpolu notīra, sagriež un apcep sviestā kopā ar gailenēm un spinātiem. Gatavo baltvīna mērci: ķiplokus apcep ar sīpoliem, uzlej baltvīnu un pusi šķidruma novāra. Pievieno saldo krējumu, sāli, cukuru un pavāra vēl pāris minūšu. Visu kārto uz šķīvja.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.