Strauta forele ar grūbām un gailenēm 0
Sastāvdaļas
• 170 g foreles filejas
• 100 g pērļu grūbu
• 300 g biešu
• 60 g gaileņu
• 50 g spinātu
• 30 g šalotes sīpolu
• 20 g ķiploka
• 50 ml baltvīna
• 50 ml saldā krējuma
• 20 g sviesta
• Sāls pēc garšas
• Cukurs pēc garšas
Pagatavošana.
Foreli notīra. No bietēm izspiež sulu un tajā vāra pērļu grūbas, pievienojot sāli. Šalotes sīpolu notīra, sagriež un apcep sviestā kopā ar gailenēm un spinātiem. Gatavo baltvīna mērci: ķiplokus apcep ar sīpoliem, uzlej baltvīnu un pusi šķidruma novāra. Pievieno saldo krējumu, sāli, cukuru un pavāra vēl pāris minūšu. Visu kārto uz šķīvja.