Store ar tomātiem un bulguru 1
Zivij uzbārsta sāli, piparus un apcep no abām pusēm taukvielās (sviests + eļļa).
Vīnogām novelk mizu un izņem sēkliņas. Vistas buljonu lej katliņā, pakarsē, tad, strauji maisot, ieputo sviestu. Pieber iztīrītās vīnogas, uzber mazliet sāls, cukura, piparu un mirkli pakarsē.
Tomātus noblanšē, noņem mizu un sagriež gabaliņos. Sīpolus sasmalcina un kopā ar tomātiem apcep nelielā eļļas daudzumā. Pielej 100 ml ūdens, pievieno cukuru un sāli, mazliet pavāra. Sablendē. Tomātu biezeni pievieno vārītam bulguram.
Padoms
• Pirms gatavošanas bulguru iemērc aukstā ūdenī, lai saīsinātu vārīšanas laiku un lai tas nepārvērstos putrā.
• Jāvāra uz lēnas uguns 15–25 minūtes, pēc tam atstāj katliņā vēl 15 minūtes.
• Apcepot sviestā, būs izteiktāks aromāts.
• Tumši apgrauzdētajam bulguram raksturīga riekstu smarža, garša un viegla konsistence.