Mednieks virtuvē. Vircots stirnas cepetis ar pikantumiņu 0
Cepetis ir laba lieta – gards gan karsts, gan arī atdzisis. Cepeša šķēlīte uz maizes pusdienās mežā – tas tiešām ir kaut kas ļoti baudāms. Savukārt ciska ir viens no labākajiem cepeša gabaliem. Ja to ilgāk cep, tas kļūst mīksts un garšīgs. Stirnas ciskas izmērs ir ideāli piemērots cepetim – ne par lielu, ne par mazu.
Sastāvdaļas
• Buka ciska
• Tomāti, sīpoli
• Francijas aitas siers
• Garšvielas
Pagatavošana
Ņem buka cisku un izgriež kauliņu, no kura pēc tam var izvārīt gardum gardu zupu.
No kauliņa sanāks lieliska zupa.
Cisku savirco ar garšvielām. Var izmantot vienkārši sāli un piparus, rozmarīnu. Var arī ķerties pie dažādiem maisījumiem – vai nu tādiem, ko tirgo veikalos, vai arī pašgatavotiem. Ņem Francijas aitas sieru, to, kam mazliet pikanta smaciņa no dzimšanas, sagriež gabaliņos un ietin ciskā.
Cisku sasprauž ar zobu bakstāmajiem. Tikai jāatceras, ka jāizmanto koka bakstāmie, plastmasas izkusīs. Var arī sasiet ar aukliņu.
Pīlē jeb čugunā katlā saliek sagrieztus tomātus un sīpolus. Tie veidos mērcīti.
Gaļu uzliek pa virsu un liek cepties cepeškrāsnī.
Cep divas trīs stundas 180 grādos. Pēdējā pusstundā noņem vāku, lai cepetis mazliet apbrūninās. Procesā to var arī apgriezt uz otriem sāniem. Beigās noņem vāku, lai cepetis apbrūninās.
Labu apetīti!
Vairāk lasiet žurnālā Medības