Steiks, anšovi, pistācijas 0
Kafejnīca “Ar mani atkal runā kaijas” nesen vēra durvis Rīgā, Stabu un Baznīcas ielas stūrī. To nodibinājuši trīs kompanjoni – Renārs Tverijons, Mārtiņš Sestulis un Rolands Zarakovskis. Šī kafejnīca nav viņu pirmais lolojums. Jau trešo sezonu Garciemā darbojas Renāra Tverijona un Mārtiņa Sestuļa dibinātais pludmales bārs ar tādu pašu nosaukumu.
Kafejnīca “Ar mani atkal runā kaijas” Rīgā nosacīti sadalīta trīs zonās: kafijas malkošanas, kokteiļbāra un restorāna. Katrā zonā valda atšķirīgs interjera dizains. Ēdienkartē iekļauts bagātīgs uzkodu un salātu klāsts, plašs otro ēdienu sortiments, kā arī dažādi itāliešu un veģetārie ēdieni. – Īpaši iesaku nogaršot makaronu un gaļas ēdienus. Mūsu kafejnīcā ir arī viens no plašākajiem un spēcīgākajiem alkoholisko kokteiļu piedāvājumiem Rīgā, – stāsta kafejnīcas “Ar mani atkal runā kaijas” direktors Roberts Stepanovs. Katru piektdienu uzstājas pazīstamais dīdžejs Toms Grēviņš, trešdienās notiek “Retro Dadzis”, kad jaunieši izklaidējas stilizētas retro mūzikas pavadījumā, sestdienās – tematiskie vakari, kad kājas var izlocīt dīdžeju atskaņotās mūzikas ritmos.
Cēzara salāti ar vistas fileju
Sastāvdaļas: Salātu lapas, vistas fileja, baltmaize vai ciabata, Parmezāna siers, paipalu olas, ķiršu tomātiņi. Mērcei: anšovi, saldais krējums, garšvielas.
Kā gatavot?
Salātu lapas saplūkā. Anšovus sablenderē kopā ar saldo krējumu un garšvielām. Pikantas garšas cienītāji var pievienot arī trifeļu garšvielu. Mērci uz pusstundu ievieto ledusskapī. Vistas fileju sagriež plānās šķēlītēs, pārkaisa ar garšvielām, apgrilē vai cep uz pannas. Salātu lapas sajauc ar anšovu mērci, kārto uz šķīvja. Pāri liek vistas filejas šķēlītes, vārītu paipalu olu un ķiršu tomātu pusītes, pārkaisa ar baltmaizes vai ciabatas grauzdiņiem un rīvētu Parmezāna sieru.
Kaiju steiks
Sastāvdaļas: Liellopa gaļa, zaļie sparģeļi, sarkanā un dzeltenā paprika, etiķis, melnie pipari. Marinādei: citrona alus dzēriens (piemēram, “D-light”), indiešu garšvielas gaļai, citrons, zilie sīpoli. Mērcei: kivi, citronpipari, piparmētru garšviela.
Kā gatavot?
Gabalos sagrieztu liellopa gaļu aplaista ar citronu “D-light”, pievieno ripiņās sagrieztus zilos sīpolus, citronu sulu, indiešu garšvielas gaļai. Atstāj diennakti marinēties. Sparģeļus vāra 8 minūtes, strauji atdzesē ledus ūdenī, apcep sviestā. Papriku marinē etiķa un piparu marinādē, pēc tam apcep, liek pāri sparģeļiem. Gaļu no abām pusēm apcep sviestā, pēc tam aptuveni 20 minūtes karsē cepeškrāsnī 190 grādos. Mērci gatavo, sablenderējot kivi ar citronpipariem un piparmētru garšvielu.
Siera un pistāciju kūka
Sastāvdaļas: Nesālīti pistāciju rieksti, cepumi “Selga”, olas, cukurs, biezpiena sieriņi (piemēram, “Kārums”), iebiezinātais piens ar cukuru, vaniļas cukurs, saldējums.
Kā gatavot?
Sadrupinātus cepumus sajauc ar iebiezināto pienu, pievieno vaniļas cukuru. Klāj tortes formā, nopresē un liek ledusskapī. Biezpienu sajauc ar olu dzeltenumiem, cukuru un saldajiem sieriņiem, masu izberž caur sietu. Pieber pistācijas un sajauc. Klāj tortes formā pāri pamatnei, uz trim stundām ievieto ledusskapī. Rotā ar saldo krējumu, kas saputots ar cukuru un pistācijām. Pirms celšanas galdā pievieno saldējuma bumbu.
Klasiskais persiku cosmopolitain
Sastāvdaļas: 40 ml degvīna, 80 ml dzērveņu sulas, marakujas vai pasifloras sīrups, persiku liķieris.
Kā gatavot?
Degvīnu, dzērveņu sulu, nedaudz marakujas vai pasifloras sīrupa un persiku liķieri lej šeikerī, sakrata un lej kokteiļa glāzē. Rotā ar citrona daiviņu.