Pasta Puttanesca 7

Šis ēdiens ir nosaukts itāļu “naktstauriņu” (puttane) vārdā. Vai tas ir tāpēc, ka ātri pagatavojams – starp klientiem, vai tāpēc, ka tas ir pikants? To es nezinu, un nav jau svarīgi! Šis ēdiens ir ļoti gards, un mūsu marinētās brētliņas “Vīra buča” ideāli aizvieto tradicionālās itāļu anšovu filejas.

Reklāma
Reklāma

Pagatavošana: 6 personām
Nepieciešams:

TV24
“Laikam par to nevaru stāstīt, bet…” Rajevs atklāj iepriekš nedzirdētu informāciju par Rinkēviča un Trampa telefonsarunu
“Baidens nolēmis skaisti aiziet no dzīves, paņemot sev līdzi ievērojamu daļu cilvēces.” Medvedevs biedē ar Trešo pasaules karu
7 brīnumēdieni! Pārtikas produkti, kuru regulāra iekļaušana ēdienkartē kavē ādas novecošanos
Lasīt citas ziņas

Spageti vai linguine pasta – 500 g
Konservēti tomāti – 2 bundžas (800 g)
Marinēta brētliņas fileja “Vīra buča” – 2 iepakojumi
Olīveļļa
Raudene
Melnās olīvas bez kauliņiem – 1 burciņa
Parmas siers – 150 g
Ķiploks – 5 daiviņas
Kaperi – 1 burciņa
Kaltēti vai svaigi pipari
Baziliks – 30 g
Pētersīļi – 30 g
Timiāns
Itāļu garšvielas

Sālsūdenī izvāra 500 g spageti vai linguine pastu. Kamēr pasta vārās, divām lielām (800 g) kārbām konservētu tomātu nolej sulu. (Protams, sulu pataupa citam ēdienam vai mērcei.) Tomātus ar pirkstiem saspaida. Nokāš spageti un ieliek vai nu lielā bļodā, vai jau sadala pa porcijām. Tomātus sakarsē katlā, pievienojot 100 ml olīveļļas. Kad tomāti vārās, pieliek ½ ēdamkaroti raudenes, 1 tējkaroti itāļu garšvielu, kaltētus vai svaigus čili piparus pēc garšas, 100 g melnās olīvas bez kauliņiem, 50 – 100 g kaperu, 5 izspiestas ķiploka daiviņas un 2 kārbiņas “Vīra buča”, sagrieztu mazos gabaliņos. Visu pasautē 5 minūtes, un tad mērci uzlej uz pastas. Apkaisa ar baziliku, pētersīļiem, timiānu un sarīvētu Parmas sieru. Buen appetito!

CITI ŠOBRĪD LASA

Domāju, ka itāļi varētu mūs apskaust – viņiem nav tādu brētliņu. Bet varbūt ar laiku būs. Cītīgi jāstrādā pie eksporta!

Kamēr baudām pagatavoto, ir iespēja uzdot vēl pāris jautājumu.

Ilze, ko jūs kā mārketinga cilvēks domājat, kā vajadzētu papildināt ražošanu un produktu klāstu?
Par to domājam ik dienas, un mums šķiet, ka vajadzētu skatīties, kā veiksmīgi izveidot produktus no Latvijā audzētām ezeru zivīm. Līdz šim esam koncentrējušies uz jūras zivīm, bet ezeru un vispār Latvijā audzētas zivis, piemēram, foreles, ir jauns izaicinājums un varētu patikt mūsu pircējiem.

Gint, kādi vēl ir jūsu nākotnes plāni?
Mūsu mērķis ir augt un attīstīt ražotnes jaudas par kādiem 20 līdz 30%, un vienlaikus mēs plānojam nopietni sākt strādāt pie eksporta tirgu apgūšanas.

Tas nozīmē arī darbu pie iepakojumu un tehnoloģiju pilnveidošanas, lai nodrošinātu, ka produktu var veiksmīgi transportēt arī eksporta vajadzībām. Bet esam apņēmības pilni to darīt!

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.