Siļķe kažokā 7

Šis ir ēdiens, kuru pirmo reizi sastapu pie radu draugiem Straupē, kad vēl nedzīvoju, bet tikai ciemojos Latvijā, un izlēmu, ka tas ir viens no garšīgākajiem ēdieniem pasaulē! Mana jaunā versija, kuru taisīju arī pie jūras Ragaciemā, tiek pasniegta jau samaisīta un katram viesim individuāli, nevis tradicionālajā veidā – kārtās lielā bļodā. Izskatās elegantāk un var nodrošināt pareizās sastāvdaļu proporcijas un garšu.

Reklāma
Reklāma

Paredzēts: 6 personām
Nepieciešams:

“Baidens nolēmis skaisti aiziet no dzīves, paņemot sev līdzi ievērojamu daļu cilvēces.” Medvedevs biedē ar Trešo pasaules karu
Kokteilis
Personības TESTS. Kādu iespaidu tu par sevi radi? Šis attēls palīdzēs tev to noskaidrot
TV24
“Laikam par to nevaru stāstīt, bet…” Rajevs atklāj iepriekš nedzirdētu informāciju par Rinkēviča un Trampa telefonsarunu
Lasīt citas ziņas

Kartupeļi – 1 kg
Lieli burkāni – 3-4 gab.
Tvaicētas sarīvētas bietes – 2 iepakojumi
“Liedags” siļķu filejas eļļā – 3 iepakojumi
Olas – 6 gab.
Skābais krējums – 1 iepakojums
Majonēze – 1 burciņa
Mārrutki
5 piparu maisījums
Dilles – 1 maza buntīte
Loki – 1 liela buntīte

Izvāra un sakapā kartupeļus, burkānus un bietes. Sakapā lokus. Izvāra un sarīvē olu. Mazos gabaliņos sagriež “Liedags” siļķu filejas eļļā. Visas sastāvdaļas samaisa, pievienojot skābo krējumu, majonēzi, mārrutkus un 5 piparu maisījumu. Svarīgi neskopoties ar siļķi un nepielikt par daudz kartupeļu. Ja nepieciešams, pievieno vēl krējumu vai garšvielas. Kad siļķu salāti gatavi, tos iepilda formā un izliek no formas uz liela servējamā šķīvja. Katru individuālo “siļķi kažokā” apkaisa ar rīvētu olu, dillēm un lokiem. Skaisti!
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.