Mazie kartupelīši ar skābu krējumu un “bučām” 7

Publicitātes foto

Bija ļoti jauki gatavot maltīti, izmantojot “Liedaga” produktus, īpaši tāpēc, ka tos labi pazīstu un esmu pirkusi jau gadiem.

Mazie kartupelīši ar skābu krējumu un “Sievas buču” vai “Maigo buču”
Tā ir uzkoda, ar kuru jau gandrīz pirms 40 gadiem sāku iepazīstināt draugus un kolēģus Ņujorkā ar latviešu ēdieniem. Ņujorkas stila kokteiļu pasākumos Ņujorkā un vēlāk Kalifornijā, bet tagad jau arī Latvijā es parasti cienāju viesus ar ēdieniem, kuru pasniegšanai nav nepieciešami ne šķīvji, ne “darbarīki”. Tā tapa šī uzkoda. Mani amerikāņu draugi ne vien jūsmoja par šo uzkodu, bet arī paši sāka to taisīt. ASV diemžēl nav brētliņu, bet ir siļķe matjes marinādē, kurai ir līdzīga garša.

Paredzēts: 6 cilvēkiem
Nepieciešams:
Mazie kartupeļi – 10 gab.
Skābais krējums (vismaz 25%) – 1 mazais iepakojums
Brētliņas fileja “Maigā buča” vai marinēta brētliņas fileja “Sievas buča” – 1 iepakojums
Sīpolloki – 15 g
Dilles – 15 g

Izvāra mazos kartupelīšus ar visu miziņu – jo mazākus, jo labāk. Pārgriež uz pusēm. Kartupelī izgrebj mazu dobumiņu. Tajā ieliek piciņu īsta skābā krējuma, kam tauku saturs ir vismaz 25%, bet labāk 35%. Pa virsu uzliek pusi no “bučiņas” un tai virsū – sīpolloka un dilles gabaliņu.

Reklāma
Reklāma
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.