“Laurīšu” maize un sklandrauši 2
Viesmīlīgā saimniece ciemiņiem piedāvā pašas ceptu maizi pēc mammas receptes. Kukulim formas maizītes nogriež garozu, mīkstumu sadrupina, uzlej kefīru, diennakti patur vēsumā, pielej vēl puspaciņu kefīra, pievieno raugu, kviešu miltus un mīca, kamēr mīkla nelīp pie rokām.
Vietējos gadatirgos ļoti iecienīti ir viņas ceptie sklandrauši. Ņem rudzu miltus, olas, ūdeni, nedaudz sviesta, cukuru un sāli un mīca, līdz izveidojas viendabīga masa, no kuras var pagatavot groziņus. Pildījuma pirmajā kārtā liek kārtīgi samīcītus vārītus kartupeļus, kam pievienots sviests, ķimenes, sāls un piens. Otrā kārta sastāv no vārītiem, gaļas mašīnā samaltiem burkāniem, kam klāt cukurs, skābais krējums, nedaudz mannas, sakultas olas un sāls. Sagatavotos sklandraušus cep 20 minūtes +200 °C, tad izņem, uzlej skābo krējumu, uzkaisa cukuru, kanēli un cep vēl 20 minūtes.