VIDEO: RTU zinātnieki sākuši audzēt superēdienu 1
Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) zinātnieki sākuši audzēt spirulīnas, kas ir mikroaļģes, un tās var droši dēvēt par “superēdienu”, ziņo LNT.
Spirulīnas, kā zināms, ir bagātas olbaltumvielām, antioksidantiem un dažādām veselīgām sastāvdaļām, ne velti to dēvē par “superaļģi”.
“Pat kosmonauti ņem līdzi NASA misijās,” stāsta RTU Ķīmijas tehnoloģijas institūta pētniece Agnese Stunda-Zujeva.
Latvijā arī tagad ir nopērkamas spirulīnas no ārzemēm, tās ir kaltētas un rada specifisku piegaršu. Savukārt Latvijas pētnieki laboratorijā pilnveido tehnoloģijas, lai piedāvātu svaigas aļģes, kam šī piegarša nebūs. Vairāk par to – LNT sižetā.