Foto no Skaties.lv

VIDEO: RTU zinātnieki sākuši audzēt superēdienu 1

Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) zinātnieki sākuši audzēt spirulīnas, kas ir mikroaļģes, un tās var droši dēvēt par “superēdienu”, ziņo LNT.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Piecas frāzes, kuras tev nekad nevajadzētu teikt sievietei pāri 50 5
Kokteilis
Šie ēdieni nedrīkst būt uz galda, sagaidot 2025. gadu – Čūskai tie nepatiks! Saraksts ir iespaidīgs 4
Kokteilis
VIDEO. Parastā tauta nesaprot augsto mākslu? Šoreiz ir par traku! Kristians Brekte pamatīgi satracinājis latviešus
Lasīt citas ziņas

Spirulīnas, kā zināms, ir bagātas olbaltumvielām, antioksidantiem un dažādām veselīgām sastāvdaļām, ne velti to dēvē par “superaļģi”.

“Pat kosmonauti ņem līdzi NASA misijās,” stāsta RTU Ķīmijas tehnoloģijas institūta pētniece Agnese Stunda-Zujeva.

CITI ŠOBRĪD LASA

Latvijā arī tagad ir nopērkamas spirulīnas no ārzemēm, tās ir kaltētas un rada specifisku piegaršu. Savukārt Latvijas pētnieki laboratorijā pilnveido tehnoloģijas, lai piedāvātu svaigas aļģes, kam šī piegarša nebūs. Vairāk par to – LNT sižetā.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.