Spinātu salāti ar kokteiļgarnelītēm un skābeņu mērci 0
Sastāvdaļas 1 porcijai: 40 g spinātu, 40 g kokteiļgarnelīšu, 30 g ķirštomātu, 20 g svaiga gurķa, 10 g olīvu, 1 paipalas ola.
Kā gatavot?
Spinātlapiņas nomazgā, kokteiļgarnelītes apslaka ar citronu sulu, ķirštomātus un gurķus sagriež. Paipalas olu vāra 2 minūtes, pārgriež uz pusēm. Visas sastāvdaļas sajauc, pārlej ar skābeņu mērcīti. Lai to pagatavotu, 40 g skābeņu sablendē, pievieno majonēzi, skābo krējumu, sāli un piparus. Rotā ar olīvām.
Ēdienu receptes piedāvā viesnīcas “Avalon” restorāna šefpavāre Dace Gribuste.