Spinātu pankūkas ar dārzeņu, sēņu pildījumu un krējuma mērci 0
Sastāvdaļas: Mīklai: piens, olas, svaigi vai saldēti spināti, milti, sāls. Pildījumam: cukini, baklažāni, paprika, šampinjoni, zilie sīpoli, ķiploki, puravi, timiāns, gaišā un tumšā sojas mērce, malti melnie pipari, Krievijas vai Holandes siers, ja vēlas, var pievienot vistas fileju. Mērcei: skābais krējums, tumšā sojas mērce, citronu sula, ķiploki, sāls, cukurs, melnie maltie pipari, dilles.
Kā gatavot? No piena, miltiem un olām, pievienojot sablenderētus spinātus un šķipsniņu sāls, pagatavo plāno pankūku mīklu. Cep lielās pankūkas. Dārzeņus un šampinjonus sagriež, liek sakarsētā pannā, pievieno gaišo un tumšo sojas mērci, cep, līdz viss gatavs. Šīs pankūkas var gatavot veģetāras vai ar gaļu. Ja vēlas galdā celt pankūkas ar gaļu, cepot dārzeņus, pievieno arī vistas filejas strēmelītes. Masai pievieno siera stienīšus, pilda spinātu pankūkās, tās glīti salokot. Pievieno mērci, ko gatavo, sajaucot visas tās sastāvdaļas. Pasniedzot pievieno citrona daiviņu.
“Trusis kafē” recepte