Spinātu krēmzupa. Garšos pat spinātu nīdējiem! 0
Sastāvdaļas
• 50 g sviesta
• vidēja lieluma sīpols
• 2 daiviņas ķiploka
• puravs (baltā daļa)
• 2 vidēja lieluma kartupeļi
• 700 ml dārzeņu buljona
• 500 ml saldā krējuma (vai
piena)
• 500 g svaigu spinātu
• sāls, pipari, mazliet svaigi sarīvēta muskatrieksta
Pagatavošana
Sviestu katliņā izkausē, pievieno sasmalcinātu sīpolu, ķiploku un puravu, viegli apcep un 5–6 minūtes uz nelielas uguns ļauj visam sautēties.
Pieber sagrieztus kartupeļus un spinātus, pārlej ar dārzeņu buljonu un vāra, līdz mīksti (~15 minūtes).
Ja vēlas, spinātu biezzupai var pievienot arī selerijas sakni.
Virumu mazliet padzesē, pēc garšas pievieno sāli, piparus un nedaudz svaigi sarīvēta muskatrieksta, sablendē. Lai zupa iegūtu košāk zaļu toni un svaigākugaršu, nelielu daļu spinātu var pievienot svaigus, pirms blendēšanas.
Pielej saldo krējumu (vai treknāku pienu), izmaisa un uzkarsē, bet nevāra.
Sagatavots pēc tematiskā izdevuma “Neparasti dārzeņi”