Strūdele ar spinātiem un sieru 5
Sastāvdaļas:
Mīklai:
• 260 g kviešu miltu
• 150 ml ūdens
• 2 ēdamkarotes eļļas
• ¼ tējkarotes sāls
Pildījumam:
• 600 g kartupeļu
• 300 g spinātu
• 1 sīpols
• 2 ķiploka daiviņas
• 250 g cietā siera
• 2 olas
• 100 g mandeļu skaidiņu
• 1 ēdamkarote eļļas
• 1 ēdamkarote tomātu pastas
• ¼ tējkarotes maltu melno piparu
• ola (apziešanai)
Pagatavošana:
Kartupeļus izvāra ar visu mizu. Atdzesē, nomizo un sagriež kubiņos. Spinātus nelielā ūdens daudzumā uz pannas pasautē, līdz tie saplok. Sasmalcina.
Sīpolu sīki sagriež un eļļā nedaudz apbrūnina. Pievieno tomātu pastu un sasmalcinātas ķiploka daiviņas. Atdzesē.
Miltus izber uz darba virsmas vai dēlīša. Vidū izveido mazu bedrīti, ielej eļļu un ūdeni, pievieno sāli un samīca mīklu. Ietin pārtikas plēvē un uz pusstundu ievieto ledusskapī.
Sausā pannā apcep mandeļu skaidiņas. Spinātus sajauc ar mandelēm, sīpolu maisījumu, rīvētu sieru un sakultām olām. Pievieno piparus un kartupeļu kubiņus.
Mīklu pārdala uz pusēm un izveltnē divas plānas plāksnes (45 x 30 cm). Katras plāksnes vidū liek pildījumu, satin ciešā veltnī.
Strūdeles liek uz plāts, kas izklāta ar cepampapīru. Sadursta ar dakšiņu un apziež ar sakultu olu. Cep cepeškrāsnī 225 °C aptuveni 40 minūtes.
Strūdeli sagriež šķēlēs un pasniedz ar tomātu mērci.