Strūdele ar spinātiem un sieru 5

Sastāvdaļas:

Mīklai:

• 260 g kviešu miltu

• 150 ml ūdens

• 2 ēdamkarotes eļļas

• ¼ tējkarotes sāls

Pildījumam:

• 600 g kartupeļu

• 300 g spinātu

• 1 sīpols

• 2 ķiploka daiviņas

• 250 g cietā siera

• 2 olas

• 100 g mandeļu skaidiņu

• 1 ēdamkarote eļļas

• 1 ēdamkarote tomātu pastas

• ¼ tējkarotes maltu melno piparu

• ola (apziešanai)

Pagatavošana:

Kartupeļus izvāra ar visu mizu. Atdzesē, nomizo un sagriež kubiņos. Spinātus nelielā ūdens daudzumā uz pannas pasautē, līdz tie saplok. Sasmalcina.

Reklāma
Reklāma
“Baidens nolēmis skaisti aiziet no dzīves, paņemot sev līdzi ievērojamu daļu cilvēces.” Medvedevs biedē ar Trešo pasaules karu
TV24
“Laikam par to nevaru stāstīt, bet…” Rajevs atklāj iepriekš nedzirdētu informāciju par Rinkēviča un Trampa telefonsarunu
Kokteilis
Personības TESTS. Kādu iespaidu tu par sevi radi? Šis attēls palīdzēs tev to noskaidrot
Lasīt citas ziņas

Sīpolu sīki sagriež un eļļā nedaudz apbrūnina. Pievieno tomātu pastu un sasmalcinātas ķiploka daiviņas. Atdzesē.

Miltus izber uz darba virsmas vai dēlīša. Vidū izveido mazu bedrīti, ielej eļļu un ūdeni, pievieno sāli un samīca mīklu. Ietin pārtikas plēvē un uz pusstundu ievieto ledusskapī.

CITI ŠOBRĪD LASA

Sausā pannā apcep mandeļu skaidiņas. Spinātus sajauc ar mandelēm, sīpolu maisījumu, rīvētu sieru un sakultām olām. Pievieno piparus un kartupeļu kubiņus.

Mīklu pārdala uz pusēm un izveltnē divas plānas plāksnes (45 x 30 cm). Katras plāksnes vidū liek pildījumu, satin ciešā veltnī.

Strūdeles liek uz plāts, kas izklāta ar cepampapīru. Sadursta ar dakšiņu un apziež ar sakultu olu. Cep cepeškrāsnī 225 °C aptuveni 40 minūtes.

Strūdeli sagriež šķēlēs un pasniedz ar tomātu mērci.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.