Spinātu un olu maizītes 5
Sastāvdaļas:
Mīklai:
• 325 g kviešu miltu
• 200 ml ūdens
• 25 g rauga
• 1 ēdamkarote eļļas
• pustējkarote sāls
Pildījumam:
• 300 g spinātu
• 1–2 šalotes sīpoli
• 8 olas
• 50 g cietā siera
• 1 ēdamkarote sviesta
• pustējkarote sāls
• ¼ tējkarotes maltu melno piparu
Pagatavošana:
Raugu izšķīdina remdenā ūdenī. Pievieno eļļu, miltus, sāli un samīca mīkstu mīklu. Trauku pārsedz ar dvielīti un ļauj mīklai uzrūgt aptuveni pusstundu.
Tikmēr notīra un sasmalcina sīpolus, apcep katliņā sakarsētās taukvielās. Pievieno spinātus, nedaudz apcep, pieber sāli un piparus.
Mīklu sadala astoņās daļās. No katra mīklas gabala izveltnē 12–15 cm diametra ripu. Uz plāts izklāj cepampapīru un kārto izveltnētās ripas. Uz tām liek spinātu maisījumu.
Pārsit jēlu olu un uzmanīgi liek pa vidu spinātiem. Pārkaisa ar rīvētu sieru. Cep cepeškrāsnī 225 °C aptuveni 20 minūtes.