Spinātu un olu maizītes 5

Sastāvdaļas:

Mīklai:

• 325 g kviešu miltu

• 200 ml ūdens

• 25 g rauga

• 1 ēdamkarote eļļas

• pustējkarote sāls

Pildījumam:

• 300 g spinātu

• 1–2 šalotes sīpoli

• 8 olas

• 50 g cietā siera

• 1 ēdamkarote sviesta

• pustējkarote sāls

• ¼ tējkarotes maltu melno piparu

Pagatavošana:

Raugu izšķīdina remdenā ūdenī. Pievieno eļļu, miltus, sāli un samīca mīkstu mīklu. Trauku pārsedz ar dvielīti un ļauj mīklai uzrūgt aptuveni pusstundu.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Personības TESTS. Kādu iespaidu tu par sevi radi? Šis attēls palīdzēs tev to noskaidrot
Kokteilis
3 visbīstamākās zodiaka zīmju pārstāves, kas bez sirdsapziņas pārmetumiem var atņemt citas vīrieti
Veselam
Liekie kilogrami neatkāpjas ne pa kam? 4 pazīmes, ka jūsu vielmaiņa nedarbojas pareizi
Lasīt citas ziņas

Tikmēr notīra un sasmalcina sīpolus, apcep katliņā sakarsētās taukvielās. Pievieno spinātus, nedaudz apcep, pieber sāli un piparus.

Mīklu sadala astoņās daļās. No katra mīklas gabala izveltnē 12–15 cm diametra ripu. Uz plāts izklāj cepampapīru un kārto izveltnētās ripas. Uz tām liek spinātu maisījumu.

CITI ŠOBRĪD LASA

Pārsit jēlu olu un uzmanīgi liek pa vidu spinātiem. Pārkaisa ar rīvētu sieru. Cep cepeškrāsnī 225 °C aptuveni 20 minūtes.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.