Nektarīnu deserts.
Nektarīnu deserts.
Foto: SHUTTERSTOCK

Špikerītis gardēžiem: 6 ātri pagatavojami deserti 0

Māra Lapsa, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Šie ēdieni nedrīkst būt uz galda, sagaidot 2025. gadu – Čūskai tie nepatiks! Saraksts ir iespaidīgs 4
Kokteilis
Piecas frāzes, kuras tev nekad nevajadzētu teikt sievietei pāri 50 5
“Varēja notikt ļoti liela nelaime…” Mārupes novadā skolēnu autobusa priekšā nogāzies ceļamkrāns 5
Lasīt citas ziņas

Gan jau daudziem ir pazīstama izjūta, kad ļoti kārojas kāda saldēdiena, bet negribas tērēt daudz laika tā pagatavošanai. Lūk, dažu ātri pagatavojamu desertu receptes!

Karamelizēts ananass ar ruma krēmu

Foto: SHUTTERSTOCK


• 1 mazs ananass

• 2 ēdamkarotes sviesta

• 2 ēdamkarotes cukura

Krēmam:

• 150 ml saldā krējuma

• 4 ēdamkarotes cukura

• 2 ēdamkarotes ruma

Pagatavošana:

CITI ŠOBRĪD LASA

Saldo krējumu bļodā saputo ar cukuru. Pielej rumu un vēl mazliet puto. Ieliek ledusskapī.

Ananasu sagriež četrās daļās. Nomizo, uzmanīgi izgriežot mazos melnos aplīšus un serdi. Pēc tam katru ceturtdaļu sagriež šķēlēs.

Katlā uz mērenas uguns izkausē sviestu, tad pieliek cukuru un samaisa. Tiklīdz cukurs sāk karamelizēties, pievieno ananasa šķēles un cep 3–5 minūtes. Šķēles uzmanīgi apgriež otrādi un cep vēl 3–5 minūtes, līdz apbrūninās. Pasniedz karstas ar atdzesētu ruma krēmu.

Saldā krējuma krēma vietā var sajaukt skābo krējumu ar cukuru un rumu.

Cepti āboli un rozīnes

Foto: SHUTTERSTOCK

• 1 ābols

• 1 sauja rozīņu

• 1 ēdamkarote sviesta

• 1 ēdamkarote šķidra medus

Pagatavošana:

Ābolu sagriež četrās daļās, izņem serdi. Ābolu ceturtdaļas nomizo un katru sagriež trīs šķēlēs. Katlu sakarsē uz straujas liesmas, izkausē sviestu un pieliek medu. Kad medus uzvārījies, katlā ieliek ābolu šķēles un rozīnes. Cep 4–5 minūtes, līdz tās kļuvušas skaisti brūnas.

Šis vienkāršais saldēdiens ir ļoti garšīgs.

Jogurts ar riekstiem un apelsīniem

Foto: SHUTTERSTOCK

• 400 ml bezpiedevu jogurta

• 4 ēdamkarotes šķidra medus

• 2 apelsīni

• 1 sauja pekanriekstu

Pagatavošana:

Jogurtu ielej četrās bļodiņās. Nomizo apelsīnu un ar asu nazi izgriež augļa mīkstumu. Apelsīna šķēlītes pievieno jogurtam. Pārlej medu un dekorē ar pekanriekstiem.

Apelsīnu vietā var izmantot mandarīnus, greipfrūtu, kivi, persikus vai nektarīnus.

Kafija ar saldējumu

Foto: SHUTTERSTOCK

• 4 tases kafijas

• 4 tējkarotes cukura

• 1 šokolādes tāfelīte

• 4 ēdam­karotes saldējuma ar kafijas garšu

Pagatavošana:

Uzvāra kafiju 4 tasēm. Pieber cukuru. Atdzesē un ieliek ledusskapī. Sarīvē šokolādi.

Kad ēdiens gatavs pasniegšanai, salej auksto kafiju tasēs vai bļodiņās, uzliek saldējuma cepurīti, uzbārsta sarīvēto šokolādi.

Reklāma
Reklāma

Nektarīni ar vīnu

• 4 nektarīni

• 170 g cukura

• 100 ml ūdens

• 200 ml sarkanvīna

• puscitrona sula

• 1 kanēļa standziņa

• vaniļas saldējums

Pagatavošana:

Nektarīnus aplej ar verdošu ūdeni. Novelk miziņu. Pārdala uz pusēm un izņem kauliņu.

Vīnam pievieno cukuru, ūdeni, citrona sulu un kanēli. Vāra aptuveni 10 minūtes. Tad maisījumam pievieno nektarīnus un turpina vārīt uz lēnas uguns 5 minūtes. Atdzesē, nektarīnus neizņemot no šķidruma.

Pasniedz ar vaniļas saldējumu vai putukrējumu. Vīna maisījumu pasniedz kā mērci.

Nektarīnus var aizstāt ar persikiem, āboliem vai bumbieriem.

Aveņu sacepums

Foto: SHUTTERSTOCK

• 500 g saldētu aveņu

• 2 olas

• 4 ēdamkarotes cukura

• 4 ēdamkarotes maltu mandeļu

• 200 ml saldā krējuma

Pagatavošana:

Atdala olu dzeltenumus, bļodā ātri saputo ar cukuru, līdz maisījums kļūst bāli dzeltens. Pievieno maltās mandeles un samaisa.

Katlā ielej saldo krējumu un uzvāra uz straujas liesmas. Tiklīdz krējums uzvārījies, katlu noceļ no uguns un krējumu iecilā olu maisījumā, nepārtraukti putojot (olu dzeltenumi nedrīkst uzvārīties!). Mērci pārlej avenēm, kas ieliktas veidnē. Cep iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 200 °C aptuveni 20 minūtes.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.