Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls
Foto: Pexels

Spelgonī uz uguns gatavoti ēdieni baudāmi lielākajā gastronomijas festivālā Siguldā 0

Sestdien, 26.janvārī, Siguldā, Livonijas ordeņa Siguldas pilī norisināsies lielākais Siguldas gastronomijas festivāls “Ziemas garšu svinēšana”, informē rīkotāji.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Jaunavām sakārtotu vidi sniegs Cēsis, Svariem jāmērķē uz Siguldu, bet Dvīņiem – uz Liepāju! Mākslīgais intelekts nosauc, kur Latvijā vajadzētu dzīvot katrai horoskopa zīmei
Somija vēlas būvēt tiltu vai tuneli pāri Baltijas jūrai uz Zviedriju, lai tai būtu alternatīvi transporta maršruti 6
Kokteilis
Īsti saulstariņi: piecas zodiaka zīmes, kuras vienmēr izstaro pozitīvismu
Lasīt citas ziņas

Pasākuma laikā no plkst.12.00 līdz 16.00 apmeklētāji būs aicināti izbaudīt Rīgas-Gaujas reģiona šefpavāru uz uguns gatavotos ēdienus.

Ziemas izaicinājumu pieņēmuši un uz uguns ēdienus gatavos desmit Rīgas-Gaujas reģiona restorāni: “Entresol”, “Ferma”, “3 pavāru restorāns”, “Valmiermuižas alus vēstniecība”, “Kungu rija”, “Stirna & avocado”, “Mollto Wine & Grill”, Mālpils muižas un Bīriņu pils restorāni, kā arī “Mr.Biskvīts”.

CITI ŠOBRĪD LASA

Restorānu sarūpētajos labumos, apmeklētāji atradīs tādus gardumus kā krāsnī ceptas Baltijas reņģes, aļņa burgerus, pīles kājas, brieža gaļas zupu, grilētas skumbrijas, jēra zupu, cūkas pavēderi un simtagades stores zupu.

Savai gaumei piemērotāko varēs atrast arī desertu cienītāji – kumelīšu tējas “panna cotta”, vēja kūka ar ābolu musu, ķirbju siera kūka, dzērveņu zefīrs ar biezo aitas jogurtu, ķeizarbiskvīta pankūkas, flambētas ogas ar sukāžu kēksu, kā arī biešu, jāņogu vai šokolādes sorbets.

Restorānu sarūpēto garšas baudījumu papildinās vietējie ražotāji, tajā skaitā vīna darītavas “Zilver” un “Cremon”, lēni spiesto sulu piedāvājums no “Dabas Laboratorijas”, kā arī “Bliss Gelato” Siguldā tapušais itāļu deserts – gelato.

Kamēr uz uguns gatavosies ēdiens, par autentisku mūzikas sajūtu gādās jaudīgie dūdotāji un bungotāji – mūzikas grupa “Auļi” un starptautiskā latviešu post-folka grupa “Imanta Dimanta”.

Lai pasākumu izbaudītu pilnvērtīgi, apmeklētāji aicināti ģērbties atbilstoši laikapstākļiem. Ēdienu cenas – no 3 līdz 5 eiro, norēķini skaidrā naudā.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.