Spēka dzēriens ar avokado 0
Sastāvdaļas
* 200 g grieķu jogurta
* 100 ml ūdens
* 3 āboli
* pāris sauju spināta lapu
* gatavs mango (ja nav, ļoti labi der vietējie bumbieri vai plūmes, arī ogas)
* 2 avokado
* tējkarote lauku medus
Pagatavošana.
Spinātus un augļus nomazgā, nomizo, iztīra, sagriež gabalos. Blenderī lej jogurtu, ūdeni un pievieno spinātus, augļu gabaliņus un karotīti medus. Ja vēlas, iebārsta kādas sēkliņas – čia, linsēklas vai citas. Visu kārtīgi sablendē, lej glāzē vai deserta trauciņā.
Pavāra piebilde
Avokado ir daudz vērtīgu uzturvielu un mononepiesātināto jeb labo tauku, tas arī piešķir dzērienam biezumu un tumīgo garšu, rada sāta sajūtu.
Grieķu jogurtu var pagatavot arī pats no kefīra. Dziļā traukā liek sietu un tajā ieklāj vairākās kārtās salocītu marli (var izmantot kafijas filtru vai papīra salveti). Ielej kefīru un atstāj, lai notek līdz rītam. Sūkalas iztek, paliek biezs skābpiena produkts, tieši tāds kā grieķu jogurts. Ja vēlas liesāku maltīti, izmanto kefīru ar zemāku tauku procentu.