Foto – Valdis Semjonovs

Sparģeļi ar olām un tomātu pesto 0

Sastāvdaļas
• 400 g zaļo sparģeļu
• 40 g saulē kaltētu tomātu
• 20 g cietā siera
• 20 g Indijas riekstu
• 2 olas
• 20 ml etiķa
• 20 g sviesta
• 30 ml olīveļļas
• 2 daiviņas ķiploka
• 2 timiāna zariņi
• pipari
• sāls

Reklāma
Reklāma
VIDEO. Tramps nomaina Ovālā kabineta galdu dažas dienas pēc tam, kad Īlona Maska dēls iemūžināts uz tā atstājam “dāvanu” 5
RAKSTA REDAKTORS
Kā krāpnieki zina, kur meklēt cilvēkus ar vairākiem tūkstošiem kontā – vai banku dati kaut kur noplūst? Atbild eksperti
Dabiski palīgi asinsspiediena kontrolei: 5 sēklas, ka noteikti jāiekļauj uzturā
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Zaļajiem sparģeļiem noņem mizu un nogriež aptuveni centimetru no resnā gala, liek verdošā ūdenī un vāra divas minūtes, pēc tam apcep sviestā un olīveļļā. Uzkaisa sāli, piparus, sasmalcinātus ķiplokus un timiānu.
Katlā ielej ūdeni, pievieno sāli un etiķi. Bļodiņā iesit olas un lēnām ieslidina ūdenī. Vāra četras minūtes.
Blenderī liek saulē kaltētus tomātus, tomātu eļļu, cieto sieru, Indijas riekstus un sablendē.
Visu kārto uz šķīvja un pasniedz.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.