Spageti karbonara ar dūmotu cūkgaļas krūtiņu. Itāļu klasika latviešu gaumē 0
Šis skaitās itāļu ēdiens. Tomēr, kad pārcēlos dzīvot Latvijā 1991. gada pavasarī, sakopoju sarakstu ar interesantiem ēdieniem, kurus varēšu gatavot ar Latvijā pieejamiem produktiem. Šis bija topā, jo kas varētu būt latviskāks par ēdienu ar sīpoliem, žāvētu gaļu un saldo krējumu? Pašus spageti atvedu koferī no ASV un vēl pirku dolāru veikalā! Tagad par to vairs nav jāraizējas. Veikalos ir pieejami gan mūsu pašu ražoti spageti, kas ir labā kvalitātē, gan importēti no Itālijas. Savā grāmatā “Dzīves garša” šo recepti ieliku latviešu ēdienu nodaļā. Lai itāļi man piedod, saka raidījuma “Latvijas gardākie stāsti” vadītāja Ilze Jurkāne.
Pagatavošana
Spageti izvāra sālītā ūdenī. Kamēr pasta vārās, lielā pannā cep gaļu. Kad tauki sāk iztecēt, pievieno sīpolus. Sautē uz mazas liesmas 10 minūtes. Spageti nokāš, pataupot 50 ml vārītā ūdens, un kopā ar ūdeni pievieno gaļai un sīpoliem. Rūpīgi maisot, pakarsē vēl dažas minūtes. Bļodiņā sakuļ olas, krējumu, sieru un piparus. Pārlej spageti, kārtīgi samaisa un pakarsē vēl kādu minūti, līdz ola ir nedaudz sarecējusi. Servē nekavējoties.