Foto: FreePik

Spageti ar Marinara mērci: viens no izcilākajiem un iecienītākajiem ēdieniem daudzās ģimenēs 0

Marinara ir viena no vispopulārākajām tomātu mērcēm pasaulē. Obligātās tās sastāvdaļas ir: tomāti, olīveļļa, ķiploki, sīpols un aromātiski zaļumi, piemēram, baziliks. Mērces piedevas var būt visdažādākās – sākot no selerijas kāta, kaperiem un beidzot līdz olīvām. Fantāzijai brīva vaļa! Vasara sezonā šo mērci var gatavot arī no svaigiem tomātiem, taču tuvojoties Ziemassvētkiem, šis ēdiens ir ļoti iecienīts daudzās ģimenēs visā pasaulē – aromātiska tomātu mērce, ko gatavo no tomātiem bundžiņās kopā ar spageti.

Reklāma
Reklāma
“Izārdīs Latviju pa vīlēm!” Soctīklotāji “izceļ saulītē” vecu premjeres ierakstu soctīklos, kas izsauc viedokļu vētru
7 lietas, kas notiek ar ķermeni, ja rītu sāc ar kafijas tasi tukšā dūšā
“Asaras acīs!” Tantiņas pie Matīsa kapiem tirgo puķu vainagus. Kāds izsauc policiju, bet viņa rīcība pārsteidz
Lasīt citas ziņas

Starp citu, šo mērci var uzglabāt ledusskapī 4-5 dienas un gatavot katru dienu klāt tikko izvārītiem spageti! Bet, ja šo mērci sasaldē – tā ir derīga līdz pat mēnesim!

Sastāvdaļas:

  • Tomāti savā sulā (gabaliņos) – 1,5 kg (aptuveni 4 bundžas)
  • Sīpols (liels) – 1 gab.
  • Burkāns (liels) – 1 gab.
  • Olīveļļa – 2 ēdamkarotes
  • Ķiploki – 5-6 daiviņas
  • Sausais baziliks – 2 ēdamkarotes
  • Cukurs – 1 tējkarote
  • Sāls – 1 tējkarote
  • Pipari – pēc garšas
  • Spageti – 500 grami
  • Parmezāna siers (rīvēts) – pie pasniegšanas, pēc garšas
  • Svaigs baziliks – dekorēšanai

Pagatavošana:

CITI ŠOBRĪD LASA

Smalki sagriež sīpolu, uz rīves sarīvē burkānu. Uzkarsē dziļu pannu (vai kastroli ar biezu “dibenu”), ielej 2 ēdamkarotes olīveļļas, ļauj uzkarsēties, liek cepties sīpolus un burkānu, apmaisot cep uz vidējas uguns apmēram 5 minūtes. Pievieno sasmalcinātu ķiploku un sauso baziliku, joprojām cep, ik pa laikam apmaisot, vēl aptuveni 1 minūti.

Pievieno tomātus (tiem jābūt smalkos gabaliņos! Ja redzat, ka bundžā gabali ir lieli, sasmalciniet tos papildus!), tad pievieno piparus, sāli un mazliet cukura. Turpina cept/ vārīt uz lēnas uguns aptuveni 30 minūtes.

Kamēr gatavojas mērce, pagatavo spageti pēc instrukcijas uz iepakojuma. Kad mērce ir gatava, to sakuļ ar blenderi. Ja tomēr jums patīk, ka mērcē ir gabaliņi, tad var to arī nedarīt! Ja vēlaties mērci ar izteiktāku garšu un viendabīgāku masu – būs nepieciešams sablenderēt.

Mērcei pievieno spageti un visu kārtīgi samaisa. Liek uz šķīvjiem un apkaisa ar sarīvētu Parmezāna sieru un bazilika lapiņas.

Labu apetīti!

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.