Spageti ar ķiršu tomātiņiem, baziliku un olīvām – kā vislabākajos restorānos 0
“Praktiskais latvietis”, AS “Latvijas Mediji”.
Kam garšo spageti ēdieni, bet ne visai pie sirds iet gaļa – šī ir īstā recepte. Vislabāko restorānu tradīcijas vienā ēdienā. Izmēģini!
Ar tomātiem, baziliku un olīvām
Sastāvdaļas:
• 400 g spageti
• 40 g cietā siera
• 500 g ķiršu tomātiņi
• 100 g olīvu
• 1 liels sīpols
• 1 mazs čili
• 4 ķiploka daiviņas
• saišķītis bazilika
• malta paprika
• sāls, pipari
• cukurs
• olīveļļa
Pagatavošana:
1. Spageti izvāra sālsūdenī, nokāš.
2. Sīpolu un ķiploka daiviņas sasmalcina, asajam pipariņam izņem sēklas un arī sasmalcina.
3. Sīpolu un ķiplokus apcep sakarsētā eļļā.
4. Tomātus sagriež, pievieno sīpoliem un ķiplokiem, pieliek arī čili.
5. Visu maisot, uzkarsē un sautē 10 minūtes, tad iemaisa olīvas.
6. Pēc garšas pieber sāli, piparus, cukuru un malto papriku.
7. Mērcē iemaisa spageti un sagrieztu baziliku. Pasniedzot uzbārsta sarīvētu sieru.