Foto: Aija Geida

Sorgo un biešu sautējums ar zaļumiem 0

Sastāvdaļas
• 250 g sorgo
• 750 ml buljona
• 2 bietes
• 150 ml saldā krējuma
• 2 ēdamkarotes sviesta
• 2 ēdamkarotes olīveļļas
• 4 ķiploka daiviņas
• 3 ēdamkarotes citrona sulas
• ½ ēdamkarotes cukura
• 2 cm ingvera saknes
• ⅓ tējkarotes maltu melno piparu
• ⅓ tējkarotes asās paprikas pulvera
• ½–1 tējkarote sāls
• pasniegšanai zaļumi, vislabāk rukola

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Šie ēdieni nedrīkst būt uz galda, sagaidot 2025. gadu – Čūskai tie nepatiks! Saraksts ir iespaidīgs 4
Kokteilis
2025. gads sola “stabilu melno svītru” 5 zodiaka zīmēm
“Viņš ļoti labi apzinās, ka daudzi no viņa grib atbrīvoties.” Eksperts nosauc brīdi, no kura Putina dienas būs skaitītas
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Sorgo mērcē ūdenī 4–6 stundas, nokāš, pēc tam katliņā apcep ar sviestu un pārlej ar buljonu. Pavāra pusstundu uz lēnas uguns un ļauj pusstundu piebriest. Izvārītas bietes sagriež mazos kubiņos, apslaka ar olīveļļu un apgrauzdē cepeškrāsnī 200–210 °C 15 minūtes. Bietes pievieno sorgo, pieber garšvielas, sāli un pārlej ar saldo krējumu. Uzvāra, izslēdz uguni un ļauj garšām sajaukties vismaz pusstundu. Pasniedz ar zaļumiem.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.