Foto: Anda Krauze

Soļanka ar nierēm – vēsā dienā sasildīs 0

Sastāvdaļas
• Svaigs cūkas šķiņķis
• Kūpinātas Alkšņu desiņas
• Nieres
• Kartupeļi
• Burkāni
• Olīvas
• Skābēti gurķi
• Tomātu pasta
• Sīpoli
• Diļļu kāti
• Pētersīļu kāti
• Sāls

Reklāma
Reklāma
“Izārdīs Latviju pa vīlēm!” Soctīklotāji “izceļ saulītē” vecu premjeres ierakstu soctīklos, kas izsauc viedokļu vētru
7 lietas, kas notiek ar ķermeni, ja rītu sāc ar kafijas tasi tukšā dūšā
“Asaras acīs!” Tantiņas pie Matīsa kapiem tirgo puķu vainagus. Kāds izsauc policiju, bet viņa rīcība pārsteidz
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Nieres pārgriež, izņem urīnvadus un plēves, kārtīgi nomazgā un novāra, trīsreiz nolejot ūdeni. Tas jādara laikus, jo šis produkts jāvāra aptuveni trīs stundas.

Vāra cūkgaļu, līdz tā mīksta. Izņem no buljona, atdzesē, saplucina un liek atpakaļ katlā. Pievieno uz pannas apceptus sīpolus un burkānus, arī diļļu un pētersīļu kātus, jo tie buljonu padarīs aromātisku (var pieliet arī olīvu sālījumu). Apceptie burkāni drīz būs mīksti, tāpēc līdz ar tiem katlā liek kartupeļus. Kad dārzeņi gandrīz mīksti, pieber uz pannas apceptas un gabaliņos sagrieztas nieres un desiņas, kam pievienota tomātu pasta. Pieliek olīvas un sagrieztus skābētos gurķus (ja grib, lai tie ir mīksti, iepriekš apcep uz pannas).

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.