Soļanka ar nierēm – vēsā dienā sasildīs 0
Sastāvdaļas
• Svaigs cūkas šķiņķis
• Kūpinātas Alkšņu desiņas
• Nieres
• Kartupeļi
• Burkāni
• Olīvas
• Skābēti gurķi
• Tomātu pasta
• Sīpoli
• Diļļu kāti
• Pētersīļu kāti
• Sāls
Pagatavošana.
Nieres pārgriež, izņem urīnvadus un plēves, kārtīgi nomazgā un novāra, trīsreiz nolejot ūdeni. Tas jādara laikus, jo šis produkts jāvāra aptuveni trīs stundas.
Vāra cūkgaļu, līdz tā mīksta. Izņem no buljona, atdzesē, saplucina un liek atpakaļ katlā. Pievieno uz pannas apceptus sīpolus un burkānus, arī diļļu un pētersīļu kātus, jo tie buljonu padarīs aromātisku (var pieliet arī olīvu sālījumu). Apceptie burkāni drīz būs mīksti, tāpēc līdz ar tiem katlā liek kartupeļus. Kad dārzeņi gandrīz mīksti, pieber uz pannas apceptas un gabaliņos sagrieztas nieres un desiņas, kam pievienota tomātu pasta. Pieliek olīvas un sagrieztus skābētos gurķus (ja grib, lai tie ir mīksti, iepriekš apcep uz pannas).