Šokolādes un kafijas skrubis sejas. Recepte no Jolantas Tabakas 0
Skrubja recepti iesaka Jolanta Tabaka, kas pati gatavo kosmētiku.
Sastāvdaļas:
- kafijas biezumi – 50 gramu
- melnā šokolāde – 50 gramu
- kokosriekstu eļļa – 50 gramu
Pagatavošana:
Kafijas biezumus aplej ar karstu ūdeni, pagaida 5–10 minūtes, tad nolej lieko ūdeni. Pa to laiku ūdens peldē izkausē kokosriekstu eļļu un šokolādi. Kamēr abi komponenti ir silti, tos sajauc un rūpīgi samaisa (var lietot mikseri). Pievieno kafijas biezumus.
Lieto sejas un ķermeņa ādai. Ja vienā reizē visu masu neizlieto, var uzglabāt ledusskapī aptuveni nedēļu. Ēteriskās eļļas šim skrubim nepievieno, jo gan šokolāde, gan kafijas biezumi nodrošina spēcīgu aromātu.
Produkts vairo labsajūtu. Tā ir garšīga procedūra smaržas receptoriem. Nomierina nervu sistēmu, novērš sausu ādu. Ne velti salonos piedāvā šokolādes procedūras. Kafija savukārt ir izcils pretcelulīta līdzeklis, ko pievieno arī pretcelulīta krēmiem. Tā uzlabo virsējās ādas tauku raga slānīti. Skrubējoties ar kafiju, tiek veicināts tauku šķelšanas process, iekustināta vielmaiņa. Ja skrubi izmanto sejai, tas jāiemasē maigām kustībām.
Vairāk par augiem var lasīt žurnāla “36,6°C” pielikumā “Dabas Dziedniecības Ceļvedis”