Šokolādes torte ar saldo krējumu un banāniem. Bez cepšanas! 0
Šokolādes kūkai ir daudzas un dažādas variācijas – piemēram, šī – tā nav klasiska recepte, jo tā nav jācep, toties izdodas ļoti garšīga un ir vienkārši pagatavojama!
Sastāvdaļas
250 g cepumu
200 g saldā krējuma (tauku saturs 35%);
150 g krējuma
100 g sviesta
2 banāni
4 ēdamkarotes kakao
4 ēdamkarotes vārīta ūdens
2 ēdamkarotes piena
2 ēdamkarotes cukura
1 ēdamkarote pūdercukura (bez kaudzītes)
15 g želatīna
šķipsniņa vaniļas
Pagatavošana
1. Cepumus sasmalcina.
2. Sviestu sagriež gabaliņos, pievieno 2 ēdamkarotes kakao, izkausē, pastāvīgi maisot.
3. Iegūto masu rūpīgi sajauc ar cepumiem.
4. Liek cepumu masu formas apakšā, izlīdzina. Tā būs tortes pamatne.
5. Banānu sagriež un liek uz pamatnes.
6. Želatīnu izmērcē 4 ēdamkarotēs vārīta ūdens un liek uzbriest uz 15–20 minūtēm.
7. Saldo krējumu kopā ar pūdercukuru un vaniļu sakuļ stingrās putās. Cukuru pievieno mazās porcijās!
8. Pusi uzbriedušā želatīna sasilda, BET neuzvāra! Ļauj minūti atdzist un pievieno saldajam krējumam. Atkal uzputo. Cepamajā formā izveido maliņas no cepamā papīra un uz tortes pamatnes klāj saputoto saldo krējumu. Izlīdzina. Liek ledusskapī uz 30 minūtēm.
9. Uzvāra “šokolādi” siera kūkai. Sajauc 2 ēdamkarotes kakao ar pienu, pievieno cukuru. Pastāvīgi maisot, sakarsē.
10. Uzvārītajai “šokolādei” pievieno atlikušo želatīnu, kārtīgi samaisa, lai tas izkūst. Pieliek krējumu, saputo.
11. Šokolādes kārtu liek ledusskapī. Sekojiet līdzi, pēc aptuveni 15 minūtēm šokolādei “jāsavelkas”. Tā nedrīkst būt ne pārāk šķidra, ne pārāk stingra. Sagaidiet brīdi, lai tās konsistence būtu atbilstoša ērtai krēma uzklāšanai uz tortes.
12. Liek šokolādes kārtu uz saldā krējuma kārtas, izlīdzina. Gatavo kūku liek ledusskapī, lai pilnībā atdzistu.
13. Atlicis sagriezt gardo kūku, kas pagatavota bez cepšanas, porcijās, dekorēt pēc sirds vēlēšanās un baudīt burvīgo desertu.