Šokolādes torte ar mandelēm. Bez cepšanas! 0
Nepieciešams
250 g šokolādes cepumu
100 g saldkrējuma sviests
1 tējkarote kanēļa
50 g mandeļu skaidiņu
Pildījumam:
600 g rūgtās šokolādes
1 paciņa saldkrējuma sviesta
0,5 ēdamkarotes saldā krējuma
4 ēdamkarotes jebkura liķiera
100 g smalcinātu mandeļu
Pagatavošana
1. Katliņā uzkarsē saldo krējumu kopā ar sviestu. Viegli atdzesē. Pievieno maisījumam gabaliņos salauztu šokolādi un kanēli. Visu samaisa. Pievieno mandeles un vēlreiz samaisa. Atdzesē un pielej liķieri.
2. Izkausē sviestu, pievieno kanēli. Cepumus sadrupina un sajauc ar sviestu. Izliek cepumus formiņā ar noņemamām malām, kurā ieklāts cepamais papīrs.
3. Uz cepumiem liek šokolādes masu. Pārkaisa ar mandeļu skaidiņām un kakao. Liek ledusskapī uz 6-12 stundām. Pasniedzot pārlej ar kausētu šokolādi.