Šokolādes suflē ar zemeņu mērci un svaigām ogām 0
Sastāvdaļas 35 g sviesta, 100 g cukura, 35 g miltu, 5 g sāls, 190 g piena, 135 g tumšās šokolādes (vismaz 70%), 70 g olas dzeltenuma (3 gab.), 110 g olbaltuma (5 gab.)
Pagatavošana.
Ņem mazus deserta trauciņus vai nelielas kafijas krūzītes. Griežot uz apli, katra trauciņa iekšpusi ieziež ar sviestu un ieber cukuru, lai tas pielīp pie sieniņām. Bļodiņā ber izsijātus miltus, pievieno sviestu, cukuru (nedaudz cukura atstāj) un sāli, samīca viendabīgā masā. Katliņā ielej pienu un liek karsēties. Ar putojamo slotiņu intensīvi maisot, pievieno miltu, sviesta un cukura masu. Kad piens sabiezējis, pievieno sadrupinātu šokolādi. Intensīvi maisot, brūnajai masai pievieno olu dzeltenumus. To noņem no uguns un no katliņa pārliek sausā bļodā. Atsevišķā sausā traukā saputo olu baltumus ar atlikušo cukuru, līdz tas ir stingrās putās. Šokolādes masā viegli iemaisa olbaltumus. Uzkarsē krāsni līdz 190o C. Gaisīgo šokolādes masu liek trauciņos, tos piepildot līdz malām, cep 17 min. Pasniedz siltus ar zemeņu mērci, svaigām ogām un piparmētru lapiņām.