Šokolādes–riekstu–krēma puķītes vai zvaigznītes 0
Kā gatavot?
Cepšanas laiks un temperatūra: katrai paplātei 10–12 min., 175°C
1. Samīciet sviestu ar Nutella. Pievienojiet olu, vaniļas cukuru, sāli, miltus un cepamo pulveri, samaisiet līdz veidojas viendabīga mīklas masa.
2. Ielieciet mīklu ledusskapī uz vienu stundu.
3. Pārkaisiet galdu ar miltiem. Kad mīkla stundu atdzesējusies ledusskapī, izrullējiet to uz galda plānā kārtā (0,5 cm).
4. Sakarsējiet cepeškrāsni līdz 175 grādu temperatūrai. Sagatavojiet cepešpannu un iesmērējiet to ar piciņu sviesta.
5. Ar formiņām (piemēram, piparkūku formiņām zvaigznīšu vai puķīšu formā) veidojiet cepumiņus un izkārtojiet tos uz cepešpannas.
6. Sakuliet olu baltumu ar cukuru, līdz izveidojas stingras olbaltuma putas.
7. Ar konditorejas izstrādājumu dekorējamā maisiņa palīdzību veidojiet putukrējuma cepurītes katram cepumiņam.
8. Cepiet cepumiņus cepeškrāsns vidējā nodalījumā no augšas un apakšas aptuveni 10–12 minūtes līdz cepumiņi ir ieguvušas skaistu brūnganu krāsu. Uzmaniet, lai cepumiņi nepiedeg!
9. Izņemiet cepumus no cepeškrāsns, pārkaisiet tos ar kakao pulveri un noņemiet no paplātes, pirms tie ir atdzisuši.
Vērtīgs padoms: Lai olu baltums labāk putotos, olām pirms tam jābūt atdzesētām – tikko no ledusskapja.